Esteu aquí

L’escola inunda el carrer a Sant Cosme

Comerços i serveis del barri exposaran relats breus d’alumnat de 5è de Primària de l’Institut Escola El Prat, de l’Institut Escola Pepa Colomer i de l’escola Jaume Balmes

dimarts, 9 maig, 2023 - 13:45

Els carrers del barri de Sant Cosme presentaran un aspecte diferent els propers dies. Fins al 19 de maig, diversos comerços i serveis exposaran, en 25 ubicacions, 33 relats breus elaborats per l’alumnat de 5è de Primària de l’Institut Escola El Prat, de l’Institut Escola Pepa Colomer i de l’escola Jaume Balmes en el marc d’una nova iniciativa, “L’escola inunda el carrer”, emmarcada en el Pla Educatiu d’Entorn de Sant Cosme amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics.

Taller literari

El projecte va arrencar a principis d’any amb l’organització d’un taller literari per estimular la creació dels relats. La temàtica ha estat diversa amb l’objectiu de centrar-se en el foment la creativitat de l’alumnat.

Pla Educatiu d’Entorn de Sant Cosme

El Pla Educatiu d’Entorn de Sant Cosme s’inicia el curs 2005-2006 amb el desplegament d’actuacions encaminades a la millora de l’èxit educatiu dels alumnes del barri. A nivell de ciutat, i de forma pionera a Catalunya, es posa en marxa també un Pla Educatiu d’Entorn (PEE), de manera que s’estableixen sinergies entre ambdós plans. Es treballa amb una visió de ciutat i del barri de Sant Cosme en les comissions d’Alfabetització i d’Absentisme.

El Pla Educatiu d’Entorn s’organitza en diverses comissions (institucional i operativa) i diversos grups de treball. En aquests espais, participen diversos agents de l’àmbit educatiu (Inspecció i Serveis educatius, centres educatius, tècnics municipals d’Educació i Acció Social), amb l’objectiu d’augmentar la participació de la comunitat, des dels propis alumnes i famílies a entitats.

Els reptes principals que es plantegen són incrementar l’escolarització de l’alumnat en les diverses etapes d’ensenyament obligatori en centres del barri i la reducció de l’absentisme i l’abandonament escolar. Per avançar en aquesta línia, es treballa amb l’Oficina Municipal d’Escolarització i amb el Pla Local d’Absentisme.

Resultats positius

Tal com es va explicar en la jornada sobre els Plans Educatius d’Entorn que va organitzar el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya al Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat el passat 27 d’abril, divuit anys després, el balanç és positiu. El nombre d’estudiants que continuen formant-se després de l’educació obligatòria està al mateix nivell que en aquells centres que no tenen aquestes problemàtiques i la quantitat d’alumnes que acaben l’ESO és a només dos punts i mig de diferència.

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 22 setembre, 2023 - 13:30

Primer plenari de les AFA i les AMPA del curs

La trobada va celebrar-se a l’Escola Charles Darwin

dijous, 21 setembre, 2023 - 13:30

Una Festa Major inclusiva i lliure de sexisme

Un any més, arriba una nova edició de la Festa Major. Des de l’Ajuntament es treballa amb l’objectiu de que tota la ciutadania pratenca pugui gaudir-la obertament, sense ...