La platja

Mapa de la platja del Prat 2024

 

Benvinguts i benvingudes a l'espai web de la platja del Prat!

La platja és un espai únic de lleure, educació ambiental i activitat física a l'àrea metropolitana de Barcelona. Té una longitud de 5,5 km que s'estenen des de la desembocadura del riu Llobregat fins a l'estany del Remolar. Vorejat per la pineda de Can Camins, i les zones del Remolar i la Roberta, que es troben íntegrament incloses dins la Xarxa Natura 2000. Bona part del nostre litoral està protegit, concretament les platges del Remolar, la Roberta i la Ricarda - Ca l'Arana, degut al seu alt valor natural

La ciutadania pot gaudir del nostre litoral que, durant la temporada d'estiu, del maig al setembre-octubre, compta amb els seus serveis i equipaments corresponents: socorrisme, guinguetes, el Centre Municipal de Vela, Policia, etc. Tot plegat, amb la regulació d'una sèrie d'usos per garantir la convivència a la platja i al mateix temps assegurar que tota la ciutadania pugui gaudir-la.

Hi ha moltes formes d'arribar a la platja: a peu, en bus, o en bicicleta. Si hi accediu en cotxe, cal tenir present que els vehicles amb distintiu de resident, que poden aparacar gratuïtament a tot l'espai, Els vehicles visitants han d'aparcar durant el dia a la zona verda, a l'inici de la platja, al costat del Centre Municipal de Vela. 

Telèfons d'interès:

Emergències: 112 
Policia Local: 934787272
 

RECORDEU! Està totalment prohibit fer qualsevol tipus de foc a la platja

Previsió del temps METEOCAT

 

 



Notícies sobre la platja

Veure totes
Bus Platja

divendres, 26 abril, 2024 - 13:00

La platja es reorganitza davant del tancament judicial del vial al trànsit privat: guinguetes concentrades al principi i reforç dels autobusos

Davant de la prohibició en ferm per part del Tribunal Superior de Justícia de...

dilluns, 28 agost, 2023 - 11:45

L'aigua de la platja del Prat continua en un estat excel·lent per al bany

La darrera anàlisi microbiològica es va fer el 21 d'agost
qualitat aigua platja

divendres, 11 agost, 2023 - 14:30

L'ACA qualifica d'excel·lent l'aigua de la platja del Prat

La darrera anàlisi microbiològica es va fer el 7 d'agost

Més platja, més Prat

Biodiversitat a la platja

La platja és un dels indrets amb més biodiversitat de la ciutat. Fem un recull de les...

La caserna dels Carrabiners i el Semàfor

Dos edificis històrics que conformen un observatori privilegiat sobre Ca l’Arana.

La Pineda de Can Camins

Trenta hectàrees de pi pinyer reconegudes dins la Xarxa Natura 2000.

Mirador de l'Illa

Mirador més alt del Delta del Llobregat, amb unes vistes privilegiades d’aquest paratge...

Els espais naturals del riu

Cal Tet i Ca l’Arana formen una reserva natural de gran importància a la desembocadura...

Itineraris

Recorreu en bicicleta el delta del Llobregat i descobriu una gran diversitat de paisatges.

Spotting, la caça d'avions

Un conjunt de punts habilitats us permeten observar els avions i les pistes d’enlairame...

El Prat, degusta'l

El Prat té una oferta gastronòmica variada i de qualitat, basada en el producte de...

El nucli urbà

El Prat és sorprenent, descobriu-ne el nucli urbà!

El Prat Ocult

Imprescindible per conèixer la història del Prat a través d'uns itineraris per la...

Mercat de pagès

Mercat de producte fresc i proper, conreat pels pagesos del Prat i del Parc Agrari....

El Parc Agrari

Una de les zones agrícoles més fèrtils i antigues de Catalunya.

El Parc del Riu

Gran àrea transitable que voreja el marge dret del Llobregat al seu pas pel municipi.

Preguntes freqüents

Perquè quatre sentències del Tribunal Superior de Justífica de Catalunya, corfirmades pel Tribunal Suprem, prohibeixen la circulació i estacionament de vehicles privats. Només hi permeten l’accés a serveis com ara l’autobús. Les sentències  donen la raó a la direcció general de Costes de l'Estat, que considera que el vial està a la platja. A la platja no hi pot haver carreteres.

Sí, l’Ajuntament fa anys que batalla judicialment per evitar aquesta mesura, i ha defensat davant dels tribunals que la zona on hi havia el via no es podia considerar platja. En aquest sentti, ha presentat nombrosos informes i proves pericials. Malgrat tot, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no li ha donat la raó i ha sentenciat en contra del posicionament municipal. L'Ajuntament no s'ha quedat aquí i ha recorregut aquesta decisió del TSJC davant del Tribunal Suprem, que ha desestimat aquest recurs. Això converteix en fermes les sentències, perquè el TS és la màxima instància judicial a l'Estat i ja no hi ha cap altre recurs possible.

No. AENA no té res a veure amb la prohibició, que la justícia ha dictaminat a instàncies de la direcció general de Costes. A més, en cap cas es pot construir una pista de l'aeroport en aquest terreny.  Precisament el que dictamina la justícia és que aquest espai, en ser platja, no pot allotjar cap infraestructura: ni una carretera ni molt menys una pista d'aeroport.

Aquesta prohibició ens obliga a replantejar l’accessibilitat en vehicle a la platja fent un equilibri entre el compliment de les sentències i la pròpia Llei de Costes que, per  altra banda, també obliga a l’Ajuntament a afavorir l’accessibilitat pública i a garantir la seguretat a la platja.

Farem la platja més endreçada: amb dues zones diferenciades, una de serveis (guinguetes, aparcaments per als vehicles de motor, Centre Municipal de Vela etc) i una més natural i tranquil·la.

Farem la platja més accessible: amb més transport públic (4 busos cada hora i més grans) que distribuiran els usuaris al llarg de la platja.

Farem la platja més natural treballant per convertir el vial objecte de la prohibició en un passeig integrat amb les dunes per passejar o anar en bici i continuar gaudint de l’entorn.

La Llei de Costes obliga l’Ajuntament a afavorir l’accessibilitat pública i a garantir la seguretat i la netedat de la platja. Donat que el vial actual és l’única via d’accés a la platja, l’única manera de garantir l’accessibilitat pública és a través del transport públic col·lectiu i, per aquest motiu, es permet i s’intensifica el pas dels autobusos al vial de la platja.

La circulació dels vehicles de servei està justificada per la necessitat de garantir la neteja, la seguretat, el salvament de les persones i altres serveis específics.

Sí. Les sentències no afecten ni la carretera d'accés a la platja ni a les tres grans bosses d’aparcament que hi ha al litoral pratenc, que segueixen operatives. De totes maneres, es recomana usar mitjans de transport alternatius i per això enguany s'han reforçat les freqüències de bus.

No. L'aparcament és gratuït per als vehicles amb targeta de resident per a la zona verda. Si necessites demanar el distintiu de resident, ho pots fer a Prat Espais (93 370 50 54). En el cas que el teu cotxe estigui matriculat a un municipi que no sigui el Prat, l'aparcament regulat que implica pagament comença l'1 de juny i s'allargarà fins el 30 d'agost. 

No, en cap cas. En primer lloc, el vial es tanca a causa de les sentències judicials. En segon lloc, l'Ajuntament no guanya diners amb els aparcaments, al contrari: n'inverteix per llogar l'espai i mantenir-lo. L’objectiu dels parquímetres no és recaptar diners, sinó regular l’aparcament, facilitar la rotació de vehicles, i donar prioritat als cotxes matriculats al Prat, que hi poden aparcar de forma gratuïta.

No, tenen la mateixa prohibició que els cotxes privats. 

Sí. Enguany tenim més busos que mai per anar a la platja de forma còmoda i ràpida. A més del PR3, aquest any s’ha activat una nova línia de bus, el PR5-Platja Exprés, que funciona tots els caps de setmana a partir del 18 de maig i tots els dies de la setmana entre el 25 de juny i el 8 de setembre. En total, disposarem d’un mínim de quatre busos cada hora per anar a la platja. I seran més grans, de 18 metres.

Sí. Com en anys anteriors, tindrem dues guinguetes. A més a més,. aquestes s’han traslladat a la zona més propera als aparcaments perquè tothom hi pugui arribar fàcilment.

Sí, en temporada de bany poden estar-hi entre els accessos 22 i 24, de 20 h a 8 h, de l'1 de maig al 30 de setembre. Aquesta zona de la platja, a més, compta amb un servei de neteja especial. Fora de temporada de bany, l'1 doctubre al 30 d'abril, els gossos només es poden portar a la platja de can Camins. Atenció! A les platges protegides de la Roberta i del Remolar no es poden portar durant tot l'any per tenir cura de la flora i la fauna. 

Sí, com cada any. El servei estarà actiu des del 18 de maig al 15 de juny, caps de setmana de 10 a 19 h. Del 16 de juny a l'11 de setembre, diàriament de 10 a 10 h.

Sí. Tenim un carril segregat de bicicletes a la carretera de la Platja i al passeig. A cada accés de la platja pots trobar-hi aparcaments metàl·lics. A les bosses d'aparcament al costat del Centre Municipal de Vela també tens un servei de Bicibox.

Sí, a les zones habilitades: a l'espigó del canal de l'Aviació es podrà pescar tot el dia, i a la resta de la platja de 20h a 08h. No es pot pescar a la platja de la Ricarda, a la de cal'Arana ni al final de la platja del Remolar.

Busca el teu lloc aquí. 

L'Ajuntament, com cada any, ha habilitat el web elprat.cat/laplatja on pots trobar tota la informació de servei per gaudir al màxim de la platja del Prat. Allà trobaràs els horaris de tots els serveis, com arribar a la platja, o com moure-t'hi, entre d'altres. En aquesta web, a més a més, trobaràs informació actualitzada al moment sobre on i quan passen els propers busos per anar del Prat a la platja o de la platja al Prat, sobre el grau d'ocupació de l'aparcament, o sobre l'estat de la mar, entre d'altres.