divendres, 20 abril, 2018 - 10:15

Jordi Rull, Mossèn Lluís Portabella, Laura Ferrés i Alfred García guardonats

X edició dels Premis Ciutat del Prat

Premiats a la X edició dels Premis Ciutat del Prat: Laura Ferrés, Alfred García, Jordi Rull i Mossèn Lluís Portabella entre els guardonats

Jordi Rull ha estat premiat per la seva contribució a la promoció i la difusió de l’aeronàutica a la ciutat del Prat de Llobregat. Actualment, és Patró Honorífic de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya.

Mossèn Lluís Portabella ha estat guardonat per la seva tasca integrada i la seva implicació en la vida social i cultural del barri Sant Cosme. Actualment, és rector de la parròquia de Sant Cosme i Sant Damià.

En el cas de Laura Ferrés, es reconeixen els seus mèrits com a directora de cinema i la seva contribució a la difusió de la ciutat. El seu curt “Los Desheredados” ha guanyat els Gaudí i els Goya, entre d’altres premis.

A Alfred García, se’l reconeix pels seus mèrits com a músic i la seva contribució a la difusió de la ciutat. Després de ser finalista a Operación Triunfo, representarà Espanya al Festival d’Eurovisió el proper mes de maig, juntament amb la finalista del programa, Amaia Romero.

 

La desena edició dels Premis Ciutat del Prat s'ha celebrat avui, divendres 20 d'abril, al vespre a l'Auditori del Cèntric Espai Cultural. Els guardons els ha lliurat l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor.

Amb aquests premis, que es van instaurar l’any 2009, es vol reconèixer la trajectòria i les aportacions de persones o organitzacions vinculades al Prat, que hagin contribuït a fomentar la llibertat, la solidaritat, la igualtat i el progrés de la societat en qualsevol àmbit, hagin destacat en qualsevol disciplina cultural o esportiva o contribuït amb la seva activitat a projectar i donar prestigi al nom de la ciutat.  

Els quatre premis d'enguany  han estat per a les següents persones:
Jordi Rull Dalmau, per la seva contribució a la promoció i la difusió de l’aeronàutica a la ciutat del Prat de Llobregat 

Apassionat dels avions des de petit, Jordi Rull Dalmau (El Prat de Llobregat, 1933) va ser el primer spotter de la ciutat i va participar l’any 1955 en la creació de l’Associació Amics de l’Aeronàutica, que, durant molts anys, va promoure l’afició de l’aeromodelisme al Prat. La seva passió l’ha portat a especialitzar-se en història de l’aviació i a disposar d’un gran arxiu fotogràfic de totes les èpoques. També ha col·laborat com a periodista aeronàutic en molts festivals internacionals i revistes especialitzades. L’any 2016, també va ser promotor de les celebracions del Centenari de l’Aviació al Prat (1916-2016).  Actualment, és Patró Honorífic de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya.

Mossèn Lluís Portabella i d’Alós, per la seva tasca integradora i la seva implicació en la vida social i cultural del barri de Sant Cosme. 

Lluís Portabella i d’Alòs (Barcelona, 1936) va ser ordenat sacerdot el 1960, a més de ser llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Després d’estar en diferents parròquies i deu anys a Xile com a missioner, va arribar a la parròquia de Sant Pere i Sant Pau del Prat l’any 1982. Durant els deu anys d’estada en aquesta parròquia, va fer una important tasca de millora del temple i la cripta, va crear l’Associació de la Mare de Déu de Montserrat i, sobretot, es va implicar en la vida social i cultural de la ciutat. Posteriorment, i després d’un període fora del Prat, s’ofereix per fer-se càrrec de la parròquia de Sant Cosme i Sant Damià, de la qual és rector en l’actualitat. La seva contribució a la millora del temple és indubtable (amb la construcció del retaule i del baptisteri, les noves imatges dels patrons, les portes de l’església i el campanar), però cal destacar especialment la seva voluntat integradora i la seva qualitat humana, que l’han portat a implicar-se en les inquietuds i activitats del barri de Sant Cosme i dels seus habitants. L’any 1991, va ser reconegut amb el guardó “Amic del Prat”. 

Laura Ferrés Moreno, pels seus mèrits com a directora de cinema i la seva contribució a la difusió de la ciutat.

Cineasta pratenca, Laura Ferrés (Barcelona, 1989) és llicenciada en direcció cinematogràfica per l’Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i ha dirigit dos curtmetratges fins a l’actualitat. El primer d’ells és “A perro flaco” (2014), el seu projecte final de carrera a l’ESCAC, que s’ha projectat en una seixantena de certàmens de cinema d’arreu del món. El segon és “Los Desheredados” (2017), curt rodat al Prat que se situa a cavall entre la ficció i el documental. L’argument se centra en la lluita per preservar l’empresa familiar, davant de les dificultats que va comportar la crisi econòmica. El seu pare, Pere Ferrés, n’és el protagonista.

Amb aquest segon treball, Ferrés ha rebut diversos premis i reconeixements nacionals i internacionals, entre ells el Leica Cine Discovery al millor curt de la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes, el de millor curt europeu al Festival de cinema portuguès Curtas Vila do Conte internacional, el Gaudí al millor curtmetratge i el Goya al millor curtmetratge documental.

Alfred García Castillo, pels seus mèrits com a músic i la seva contribució a la difusió de la ciutat. 

Alfred García Castillo (Barcelona, 1997) és músic, compositor i cantant pratenc. Ha estat finalista de l’última edició del programa televisiu Operación Triunfo i participarà, juntament amb la guanyadora del concurs, Amaia Romero, al festival d’Eurovisió el proper mes de maig. Va estudiar a l’escola Mare de Déu del Carme i a l’Institut Baldiri Guilera i, en l’actualitat, estudia Comunicació Audiovisual a la Universitat Internacional de Catalunya. Es va iniciar al món de la música de molt petit a la Unió Filharmònica del Prat i ha continuat la seva formació al Taller de Músics. Va formar part de la formació “El Combo del Tio Juane”, un grup d’animació on va tocar durant anys, acompanyant diverses festivitats del Prat i va participar en el Projecte Cocoon, una iniciativa d’acompanyament a bandes joves organitzada per La Capsa. Toca diversos instruments i ha editat tres discos amb les seves composicions. Però, més enllà dels mèrits de la seva encara breu trajectòria, la seva candidatura es fonamenta, sobretot, en la gran difusió que ha fet de la ciutat del Prat des de la plataforma que li ha ofert el programa Operación Triunfo, de gran audiència arreu de l’Estat. 

Descarregar

(2)
(6)

Compartir

A les xarxes