dijous, 29 febrer, 2024 - 14:45

Vuit empreses i entitats del Prat són distingides amb el Compromís de Sostenibilitat Turística Biosphere i dotze, amb el segell de Punt d’Informació Turística

Biosphere 2024
  • 19 ens de la ciutat han renovat la seva acreditació, mentre que el celler La Central del Mercat Municipal ha rebut el segell Biosphere per primera vegada.

 

Cada vegada més empreses i serveis turístics del Prat se sumen al compromís Biosphere, corroborant així l’aposta del municipi per promoure un turisme sostenible i de qualitat. L’última a fer-ho ha estat el celler La Central del Mercat Municipal, que el passat 26 de febrer va rebre el distintiu Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, un segell impulsat per la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat que reconeix, a través de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR), les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques tot garantint un turisme sostenible, protegint la cultura, millorant l’economia local i disminuint l’impacte en el medi ambient.

Al Prat, les entitats que han renovat un any més el segell Biosphere reafirmant així el seu compromís amb el turisme sostenible són l’Oficina de Turisme de Porta del Delta, el Consorci per la Protecció i Gestió dels Espais Naturals Delta Llobregat, el Restaurant Mesón El Cortijo & Posa't Morat, el Café l’Artesà, l’Emilio Sánchez Academy, l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat i Pyrenees Extrem. 

El segell Punt d’Informació Turística (PIT) acredita els establiments, tant públics com privats, que tenen contacte directe amb el visitant i que funcionen com a complement de les oficines de turisme. Tots ells aporten calidesa i un tracte proper i humà als visitants i contribueixen a donar a conèixer l’oferta turística de la zona, a més de crear i reforçar el teixit local.

Al Prat, renoven el segell com a PIT Mucha Masia El Prat, Cafè l'Artesà, l’Emilio Sánchez Academy, Sallés Hotel Ciutat del Prat, Centre Esplai Hostel, Ciclistyk, Consorci Espais Naturals Delta Llobregat - Espais Naturals del Riu, Hostal Cal Siles, Hotel Barcelona Aeropuerto affiliated by Melià, Centre de Vela El Prat, l’Oficina de Turisme de Catalunya - Aeroport de Barcelona i Porta del Delta - Servei d’Informació Turística i Promoció de la Ciutat.

En total, el Baix Llobregat compta actualment amb un total de 90 empreses i entitats certificades amb el distintiu Biosphere i 110 Punts d’Informació Turística que consoliden la comarca com a destinació turística sostenible, alhora que promouen valors de preservació del medi ambient i la responsabilitat social. La contribució d’aquest teixit local és essencial per afermar un model turístic que garanteixi el benestar de la població i la preservació del patrimoni natural i cultural.

Convocatòria oberta

Fins al 15 de març, està oberta la convocatòria de 2024 perquè empreses i entitats del territori s'adhereixin a aquests dos programes. Si ets una empresa, establiment o entitat del Prat interessada en algun d’ells, et pots posar en contacte amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, per email a turisme@elbaixllobregat o per telèfon al 93 685 24 00 Ext. 552, o bé amb el departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament del Prat al 93 379 00 50 Ext. 5683.

L’acte de lliurament dels distintius Compromís de Sostenibilitat Biosphere i dels segells Punt d’Informació Turística (PIT) es va celebrar el passat dilluns 26 de febrer, a la Torre dels Lleons d'Esplugues de Llobregat, i va estar presidit per Eva M. Martínez Morales, presidenta del Consorci de Turisme i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, que va estar acompanyada de Pilar Díaz Romero, alcaldessa de l’Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, Abigail Garrido Tinta, diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, i Carles Guilera i Poch, president de la Cambra de Comerç de Barcelona del Baix Llobregat.

En el seu discurs, la Presidenta del Consorci i del Consell Comarcal ha destacat l'aportació essencial de la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona en l'impuls de programes com aquests, que contribueixen a sensibilitzar i implicar els agents locals vers una estratègia de territori basada en el respecte al medi ambient, el patrimoni i la sostenibilitat.

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes