dilluns, 1 agost, 2022 - 10:30

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Casal de natació al CEM del Fondo d'en Peixo

Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

 

  • Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre a anar amb catamarà, patí català, planxa de vela o practicar surf o caiac) i de bàsquet.

  • Fins a finals d’aquesta setmana,  també se segueixen fent al Prat algunes activitats de lleure, pàdel, campaments i colònies, algunes d’elles adaptades a les necessitats d’infants amb diversitat funcional.

  • Durant tot l’estiu, s’hauran ofert fins a 40 activitats d’estiu diferents al Prat, tant esportives com artístiques, culturals i de lleure. Cada infant es pot apuntar a una o més activitats i el nombre d’inscripcions totals ha estat de 10.482 fins a finals de juliol.

 

Prop de 3.600 infants i joves han participat en les activitats i casals d’estiu del Prat durant el mes de juliol. Diverses entitats de la ciutat han organitzat aquest estiu, amb el suport de l’Ajuntament, una quarantena d’activitats, casals i campus d’estiu de diferents tipus, vinculats a l’esport, l’art, la cultura o el lleure, alguns dels quals estan adaptats a les necessitats d’infants amb diversitat funcional. 

El nombre d’inscripcions és superior al de participants, ja que cada nen i nena es pot apuntar a una o més activitats. En total, durant el mes de juliol, s’han registrat fins a 10.482 inscripcions, majoritàriament en activitats esportives (7.320), però també vinculades a diferents propostes educatives (1.776), de lleure (1.047) o culturals (339). Entre els infants i joves que hi han participat,  la gran majoria (90%) són menors de 12 anys i predominen lleugerament els nens (56% del total) sobre les nenes (44%).

 

Algunes activitats d’estiu, nàutiques i de bàsquet, continuen a l’agost

Si bé la major part d’activitats d’estiu es concentren el mes de juliol, algunes d’elles, sobretot d’esports nàutics i de bàsquet, continuaran tot l’agost.  Al Centre Municipal de Vela, seguiran els campus i casals nàutics per aprendre a anar amb catamarà, patí català i planxa de vela o practicar surf i caiac, de l’1 d’agost al 2 de setembre. Durant aquest mateix període, seguiran les activitats d’estiu del Bàsquet Pratenc i del Club de Bàsquet Prat, als CEM Sagnier i Estruch, respectivament.

A més, fins al proper divendres 5 d’agost, seguiran les activitats de lleure de l’AFA de les escoles Ramon Llull i Galileu Galilei i del club Pàdel Barcelona-situat al terme municipal del Prat- i es continuarà el campament El Globus a Queralbs, que es van iniciar dissabte passat. Així mateix, fins al 8 d’agost, es fan les colònies per a infants amb diversitat funcional de Disprat Lleure a Sant Pere de Torelló.

 

Creixen un 12% els ajuts municipals per inscriure’s a les activitats d’estiu

Per facilitar l’accés a les activitats d’estiu en igualtat d’oportunitats, l’Ajuntament del Prat concedeix ajuts a les famílies per finançar-ne el cost. Concretament, aquest 2022, ha invertit 232.000 euros amb aquesta finalitat, un 12% més que l’estiu de l’any passat.  

 

Una oferta variada: activitats d’estiu esportives, culturals i de lleure

Des que va finalitzar el curs escolar a finals de juny, s’han fet al Prat activitats de diversa índole. Entre les activitats culturals, cal destacar el campus d’arts en viu, de creació interdisciplinària (de música, teatre i dansa), organitzat per La Capsa i el Teatre L’Artesà amb professorat de l’Escola d’Arts en Viu de la ciutat.

En l’àmbit esportiu, a més dels campus i casals nàutics i de bàsquet, s’han fet activitats de moltes altres disciplines (futbol, gimnàstica rítmica, patinatge, natació, atletisme, triatló, pàdel, cursets de natació per a nadons, casals per a joves per fer un tast de diferents activitats de fitness, etc.).

Quant a les activitats de lleure, s’ha organitzat un ampli ventall de propostes, carregades d’idees originals i innovadores. Per exemple, s’han fet activitats on els infants han viatjat en el temps, per descobrir com es vivia en èpoques passades i imaginar-se com es farà en el futur, o d’altres on han entrat en contacte amb d’altres cultures i han après de forma lúdica les característiques i costums d’altres països. En alguns d’ells, també s’ha conjugat l’aprenentatge de l’anglès amb activitats lúdiques, per exemple amb jocs de detectius en aquest idioma.

 

Inscripcions obertes a activitats amb places disponibles durant l’agost

Les inscripcions a les activitats amb places disponibles segueixen obertes durant tot l’estiu i es poden fer fins a les 14h del dijous anterior a la setmana en què comenci l’activitat a través del web https://www.elprat.cat/activitats-destiu-al-prat.

Així doncs, durant l’agost, seguirà obert el període d’inscripció per a les activitats nàutiques i de bàsquet sempre que hi restin places lliures.

Activitats d'estiu al Prat, un balanç de les realitzades el mes de juliol

Activitats d'estiu al Prat: resum del mes de juliol

Media Root
Vídeo de balanç de les activitats d'estiu al Prat durant el mes de juliol

Vídeo de balanç de les activitats d'estiu al Prat durant el mes de juliol

Descarregar

(2)
(4)

Compartir

A les xarxes