dimecres, 25 setembre, 2019 - 11:00

S’apropa la Festa Major del Prat de Llobregat (27-30 de setembre de 2019)

Un centenar d’activitats culturals i lúdiques i concerts de reconeguts artistes, a la Festa Major

Imatge del Cartell de la Festa Major del Prat 2019

El cartell és obra del pratenc Gabri Guerrero, fotògraf, artista i DJ.

Cultura popular i tradicional i espectacles d’Arts en Viu seran protagonistes de la Festa Major. S’han programat tres espectacles de La Cirquera, de circ, teatre, humor i màgia; i l’obra “La tendresa” de Dagoll Dagom i T de Teatre a L’Artesà.

El pregó recaurà en una institució, l’Institut Baldiri Guilera, i no en una personalitat concreta com és habitual. El centre educatiu celebra enguany el seu 50è aniversari.

Bebe, Tremenda Jauría o Soleá Morente són alguns dels cantants i grups que actuaran durant la Festa Major del Prat.

 

Ja s’acosta la Festa Major del Prat de Llobregat, que se celebrarà entre divendres vinent, 27 de setembre, i dilluns 30. En total, s’han programat un centenar d’activitats de cultura popular i tradicional i d’Arts en Viu, a més d’altres de caire infantil i familiar, esportives o gastronòmiques, així com grans concerts de grups i artistes de renom.

L’escenari del parc del Fondo d’en Peixo acollirà les Músiques al Parc, amb actuacions de grups com New Orleans Tradition & Rhythm Sisters, el festival #Meló_dia de grups locals i el concert de Soleá Morente el dissabte 28 de setembre. L’endemà actuaran Fanta Cissokho Art et Les Griots du TempsQuentin Gas & Los Zíngaros i Balkan Paradise Orchestra i dilluns 30 el pratenc Carlos Sáez Olanda, Joina i Joan Rovira.

A l'escenari del pàrquing de Renfe, se celebraran les Nits a l'Estació. Divendres 27 de setembre, hi actuaran artistes adreçats al públic més jove, amb músiques urbanes i estils que inclouen rap, trap, música electrònica... És el cas de Brisa FenoyTremenda Jauría, BEJO i Dj Pimp. Dissabte 28, arribarà el torn de  Bebe, Los Toreros MuertosPELUKASS i les pratenques Mercadonna Summer DJ’s. També actuarà “Mocedades” dilluns 30 de setembre a la plaça de la Vila.

L’Institut Baldiri Guilera, el pregoner coincidint amb el seu 50è aniversari

Enguany, el pregó de la Festa Major no recaurà en una personalitat concreta com és habitual, sinó en una institució: l’Institut Baldiri Guilera. El motiu és que el centre educatiu celebra enguany el seu 50è aniversari. Va ser el primer centre públic d’ensenyament secundari del Prat i, després de 50 anys d’història, ha marcat l’educació i formació de milers de pratencs i pratenques.

Cultura popular i tradicional i espectacles d’Arts en Viu

La Festa Major estarà marcada per les activitats de cultura popular i tradicional (balls tradicionals, gegants, batucades, castells, tamborinades, matinades gralleres, correfocs...). Totes les activitats de cultura popular estan organitzades per entitats i col·lectius de la ciutat, que formen part de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional del Prat “El Nus”.  De la mateixa manera, entitats veïnals, regionals, esportives... han organitzat diversos actes del programa de Festa Major.

També s’han programat diverses activitats d’Arts en Viu, entre elles tres espectacles de La Cirquera, a la plaça de Pau Casals: Koselig, de la Cia. Capicua; Mur, de Nacho Flores i Joaquim Aragó; i Envà , de la Cia. Amer i Àfrica. Els tres espectacles de circ, teatre, humor i màgia seran presentats per Enric Ases, que treballa amb companyies com  La Fura dels BausTricicle o Teatre de Guerrilla. Així mateix, el Teatre L’Artesà, que va obrir les seves portes el passat de març, també ha programat l’obra “La tendresa” de Dagoll Dagom i T de Teatre, versió catalana de l’aclamada comèdia d’Alfredo Sanzol, per al diumenge 29 de setembre.

A més, el nou Centre Cívic Palmira Domènech s’implicarà en la Festa Major, amb la segona edició de La Fira de la Palmira, que se celebrarà el mateix diumenge a  la plaça de Ramón Roigé i Badia. La fira proposarà diverses experiències i activitats lúdiques per deixar-se portar pels contes i la fantasia. A més, s’oferiran activitats familiars al carrer distribuïdes en diferents punts de la ciutat. D’altra banda, es podrà gaudir de diversos balls amb orquestra, amb la presència de La Principal de La Bisbal el divendres, 27 de setembre, a les 23 h al parc de Fondo d’en Peixo .

Tancarà la Festa Major el piromusical dilluns 30 de setembre a les 22 h al pàrquing de l’estació.

Per unes Festes lliure de sexisme i amb bon rotllo!

Durant la Festa Major, l’Ajuntament durà a terme dues campanyes de sensibilització simultànies. Sota el lema “Per unes Festes lliures de sexisme: només sí és sí”, una d’elles vol prevenir les actituds i agressions sexistes i oferir suport i assessorament a les persones afectades. La segona, titulada “La Festa Major, de bon rotllo”, pretén promoure les conductes cíviques i la convivència, prevenir el consum excessiu d’alcohol o evitar que es llencin residus a terra, utilitzant els contenidors de vidre i reciclatge del recinte, entre d'altres. D’altra banda, també es recordaran a la ciutadania consells de seguretat per gaudir de la festa amb precaució.

Durant les nits de divendres 27 i dissabte 28 de setembre, s’instal·laran a l’àrea dels concerts de l’estació punts d’informació i assessorament sobre consum d’alcohol i drogues, salut sexual, conductes sexistes i assetjament. També es repartiran preservatius masculins i es donarà informació sobre la taxa d’alcoholèmia.

Totes les activitats de la Festa Major són gratuïtes, a excepció de les que tenen el preu indicat al programa que es pot consultar a elprat.cat/festamajor  o consultar en format díptic a Issu

 

S'adjunta el document amb les indicacions per sol·licitar acreditacions de premsa en les activitats en què és necessari. 

Descarregar

(2)
(1)
(5)

Compartir

A les xarxes