dimarts, 22 novembre, 2022 - 11:00

Nit de la Cultura

Lluís Tejedor, Carlota Dobaño i Amics del Prat reben els Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat

Premiats del Prat a la Nit de la Cultura del Baix Llobregat 2022

 

  • El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat ha concedit aquests premis, que enguany arriben a la seva XI edició, per reconèixer personalitats, col·lectius i projectes destacats en l’àmbit cultural, social, econòmic i ecològic.

  • La Nit de la Cultura s’ha celebrat al Cèntric Espai Cultural, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Prat.

 

El Cèntric del Prat de Llobregat ha acollit aquest divendres, 18 de novembre,  l’acte de lliurament dels Premis de Reconeixement Cultural. Aquests premis, convocats pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, han reconegut 19 personalitats o experiències d’àmbits diferents pel seu caràcter innovador o integrador, de les quals tres corresponen al Prat de Llobregat. Lluís Tejedor, que va ser alcalde del Prat entre 1982 i 2019; la científica i reconeguda investigadora contra la malària, Carlota Dobaño, i l’Associació Amics del Prat han estat reconeguts a la XI edició d’aquests premis.

Es premis s’han lliurat durant la Nit de la Cultura 2022, organitzada pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i l’Ajuntament del Prat de Llobregat, a la qual han assistit més de 300 persones de múltiples àmbits i municipis. Durant l’acte, es van lliurar els premis als guanyadores i guanyadores d’aquesta edició (veure llistat al final). L’acte ha servit alhora per impulsar i donar la benvinguda a nous projectes emergents que, tot i les difícils situacions que estem vivint els últims anys, han trobat el seu espai per néixer.

A través de la Nit de la Cultura, es vol fomentar també la cohesió de la comunitat social i cultural del Baix Llobregat. Es pretén facilitar el coneixement mutu entre persones que treballen en diferents sectors i camps de coneixement, desvirtualitzar els projectes, institucions, entitats i treballadors i treballadores de diferents àmbits i posar de relleu la magnitud i qualitat de les activitats que es fan a la comarca del Baix Llobregat.

A més dels finalistes i activistes culturals, l’acte també ha comptat amb la presència de diverses autoritats . La Nit de la Cultura es va obrir amb unes paraules de benvinguda de l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i es va cloure amb els parlaments de Genoveva Català, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals, i de Joan Borràs Alborch, alcalde del Papiol, que hi va assistir com a delegat del Govern de la Generalitat i en representació del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

A més, La Nit de la Cultura va contar amb la lectura dels poemes “Coneixement” i “Murs de Pere seca” de Joan Margarit (1938-2021), interpretats per Pere Prats,i amb l’actuació de The Gospel Prat Project.

 

Llistat complet de guardonats individuals (I) I col·lectius (C)

 

Premi Premi Jaume Codina i Vilà:

Amics Del Prat

 

Premi Núria Salán Ballesteros a experiències econòmiques:

Soler i Sauret, d’àmbit comarcal (C)

Producciones el Barrio, d’Esplugues de Llobregat (C)

Ana Vidal Rabetllat, de Sant Esteve Sesrovires (I)

 

Premi Joan Salvat Saladrigas a experiències socials:

Congrés de dones del Baix Llobregat, d’àmbit comarcal (C)

Cuidando de ti. Asociación de Cuidadores SB, de Sant Boi de Llobregat (C)

Carlota Dobaño, del Prat de Llobregat (I)

Manuel Estellés i Badosa, de Sant Boi de Llobregat (I)

Jaume Funes, de Cornellà de Llobregat (I)

 

Premi Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat

Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya, que atorga la junta a una iniciativa dels territoris de parla catalana.

 

Premi Narcís Prat Fornells a experiències ecològiques:

Federació d'Agrupacions de Defensa Forestal del Baix Llobregat (C)

Espais Test Agraris, de Sant Vicenç dels Horts (C)

Lluís Tejedor Ballesteros, del Prat de Llobregat (I)

 

Premi Gràcia Dorel-Ferré a experiències culturals:

Projecte Mons, de Sant Just Desvern (C)

Llibreria Els nou rals, de Viladecans (C)

Josep Campmany, de Gavà (I)

Alizzz (Cristian Quirante), de Castelldefels (I)

Carmen Doorà, de Sant Boi de Llobregat (I)

 

Premi Personalitat Baixllobregatina

Chanel Terrero, d’Olesa de Montserrat

 

La propera edició dels premis es farà a Sant Vicenç dels Horts i coincidirà amb els 50è aniversari del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes