dijous, 28 juliol, 2022 - 11:00

Intensa activitat al Parc Agrari del Baix Llobregat durant l’estiu

La pagesia del Prat combina durant l’estiu el conreu de carxofes amb la collita de melons i d’altres productes de temporada

Melo Prat

Imatge cedida per la Cooperativa Agrícola del Prat

 

A més de començar a conrear fins a 468.000 soques de carxofa, la pagesia del Prat tot just acaba d’iniciar la collita de melons, un altre dels productes més característics de l’agricultura local, a més d’altres productes de temporada, com síndries o tomàquets.

El meló és justament la fruita de temporada al Prat que protagonitza la imatge principal de la campanya Viu l’estiu del Prat, amb què es difonen totes les activitats que es poden fer a la ciutat en aquesta època de l’any. També el tomàquet forma part de la imatge de la campanya estiuenca.

 

Lluny d’aturar-se durant els mesos d’estiu, l’activitat del Parc Agrari s’intensifica especialment en aquesta època de l’any. A més de començar a conrear soques de carxofa, que començaran a donar fruit a la tardor, s’acaba d’iniciar la collita d’un altre dels productes més característiques del Prat, el meló. Entre finals de juliol i agost, també es colliran síndries o tomàquets al Parc Agrari.

Tot just la setmana passada, la Cooperativa Agrícola del Prat va començar a plantar les primeres soques de la varietat blanca de Tudela, de la qual prové la Carxofa Prat. En total, la Cooperativa rebrà enguany fins a 468.000 soques procedents d’aquesta localitat navarresa, a partir de les quals es produiran les carxofes, que es podran començar a collir i consumir a la tardor.

A més de la Carxofa Prat, alguns cooperativistes ja han plantat la varietat Green Queen, més grossa i dura, que es destina sobretot a l’exportació, principalment a França.  A diferència de la varietat tradicional, la Green Queen es conrea directament a planter, sense soca, i creix més ràpidament.

 

Meló i síndria, les fruites de temporada al Prat

Més enllà de la Carxofa Prat,  hi ha d’altres fruites i verdures fortament arrelades a l’agricultura local. Entre les fruites de temporada característiques del Prat, destaca el meló, que s’ha començat a collir tot just a finals d’aquest mes de juliol. Només a Mercabarna, es distribueixen anualment fins a 13 tones i mitja de melons dels conreus pratencs. De fet, aquesta fruita de temporada és la que protagonitza la imatge principal de la campanya Viu l’estiu al Prat, amb què es difonen les diferents activitats (culturals, lúdiques, infantils i juvenils o per conèixer l’entorn natural del Prat) que es fan a la ciutat durant aquesta època de l’any.

També serveix per difondre la campanya la imatge del tomàquet, una altra de les hortalisses amb una forta presència als conreus pratencs, de la qual es van repartir 129 tones a Mercabarna per part de la Cooperativa Agrícola del Prat durant la temporada passada. L’altra fruita característica dels mesos d’estiu al Prat és la síndria (10 tones de distribució anual a Mercabarna).

 

El Mercat de Pagès del Prat continua els dissabtes d’agost

El volum de producció total de totes aquestes fruites i hortalisses va més enllà del que es distribueix a Mercabarna, perquè es comercialitzen per moltes altres vies. Bona mostra d’això és el Mercat de Pagès, que té lloc cada dissabte al matí, de 8 a 14 h, a la Plaça de Pau Casals i on es pot trobar l’ampli ventall de fruites i verdures que es conreen al Prat. Tenint en compte la intensa activitat del Parc Agrari a l’estiu, el Mercat de Pagès continuarà celebrant-se la pràctica totalitat de dissabtes del mes d’agost.

Pel que fa a l’activitat agrícola aquest estiu, la Cooperativa Agrícola del Prat també ha alertat de l’impacte de les altes temperatures i de la manca de pluges sobre els conreus, que podrien endarrerir el creixement de les hortalisses o, fins i tot, danyar-les en alguns casos. De tota manera, s’espera que les condicions meteorològiques millorin i s’adeqüin més al que necessiten als conreus durant el que queda d’estiu.

Descarregar

(2)

Compartir

A les xarxes