dimecres, 7 agost, 2019 - 10:00

Avançament del programa de la Festa Major del Prat (27-30 de setembre de 2019)

Per a la Festa Major del Prat, s’han programat prop d’un centenar d’activitats culturals i lúdiques

Imatge del Cartell de la Festa Major del Prat 2019

Imatge del Cartell de la Festa Major del Prat de 2019, obra de l'artista pratenc Gabri Guerrero.

L’Institut Baldiri Guilera, que compleix enguany 50 anys i ha marcat l’educació i formació de milers de pratencs i pratenques, serà l’encarregat del pregó. El pregó no recaurà en una personalitat concreta com és habitual, sinó en una institució.

S’han programat diverses activitats d’Arts en Viu, com els tres espectacles de La Cirquera, de circ, teatre, humor i màgia; o la programació especial del Teatre L’Artesà, amb l’obra “La tendresa” de Dagoll Dagom i T de Teatre. A la Fira de la Palmira, es podrà gaudir d’experiències i activitats lúdiques de contes i fantasia.

 

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ja ha fet públic el programa de la Festa Major del Prat de Llobregat, que se celebrarà del divendres 27 al dilluns 30 de setembre. En total, s’han programat un centenar d’activitats de cultura popular i tradicional (balls tradicionals, gegants, batucades, castells, tamborinades, matinades gralleres, o correfocs...) i d’Arts en Viu, a més d’altres de caire infantil i familiar, esportives o gastronòmiques, així com grans concerts de grups i artistes de renom.

Gran part d’aquestes activitats estan impulsades per entitats i col·lectius de la ciutat, moltes d’elles organitzades a l’entorn de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional del Prat de Llobregat “El Nus”.

Divendres 27 de setembre, es donarà el tret de sortida a la Festa Major amb el pregó, que enguany no recauà en una personalitat concreta com és habitual, sinó en una institució, l’Institut Baldiri Guilera. Creat l’any 1969, aquest institut va ser el primer centre públic d’ensenyament secundari del Prat i, després de 50 anys d’història, ha marcat l’educació i formació de milers de pratencs i pratenques. Completaran la primera jornada la cercavila d’inici i esclat de Festa Major.

També s’han programat diverses activitats d’Arts en Viu, entre les quals cal destacar els tres espectacles de La Cirquera, a la plaça de Pau Casals. Koselig, de la Cia. Capicua; Mur, de Nacho Flores i Joaquim Aragó; i Envà, de la Cia. Amer i Àfrica són les propostes que es podran veure a La Cirquera. Els tres espectacles de circ, teatre, humor i màgia seran presentats per Enric Ases, que treballa amb companyies com  La Fura dels BausTricicle o Teatre de Guerrilla.

Després de tornar a obrir les seves portes el passat de mes de març, el Teatre L’Artesà també ha programat una obra durant la Festa Major. Diumenge 29 de setembre, acollirà l’obra “La tendresa” de Dagoll Dagom i T de Teatre, versió catalana de l’aclamada comèdia d’Alfredo Sanzol.

També el nou Centre Cívic Palmira Domènech s’implicarà en la Festa Major, amb la La Fira de la Palmira, que se celebrarà el diumenge 29 de setembre a la plaça de Ramón Roigé i Badia. La fira proposarà diverses experiències i activitats lúdiques per deixar-se portar pels contes i la fantasia.

A més, es comptarà amb una àmplia agenda de concerts. L’escenari del parc del Fondo d’en Peixo acollirà les Músiques al Parc, amb actuacions de grups com New Orleans Tradition & Rhythm Sisters, el festival #Meló_dia de grups locals i espectacles de Soleá MorenteFanta Cissokho Art et Les Griots du TempsQuentin Gas & Los ZíngarosBalkan Paradise Orchestra, el pratenc Carlos Sáez OlandaJoina i Joan Rovira.

A l'escenari del pàrquing de la Renfe, se celebraran les Nits a l'Estació. Divendres 27 de setembre, hi actuaran artistes adreçats al públic més jove, amb músiques urbanes i estils que inclouen rap, trap, música electrònica... És el cas de Brisa FenoyTremenda Jauría, BEJO i Dj Pimp. Dissabte 28, arribarà el torn de  Bebe, Los Toreros MuertosPELUKASS i les pratenques Mercadonna Summer DJ’s. També actuarà “Mocedades” dilluns 30 de setembre a la Plaça de la Vila.

Tancarà la Festa Major el piromusical, que se celebrarà dilluns 30 de setembre a les 11 h al pàrquing de l’estació.

El cartell de Festa Major

El cartell és obra del pratenc Gabri Guerrero, fotògraf, artista del collage i DJ, que a la Festa Major de l’any passat va pujar a l’escenari de les Nits a l’estació com a DJ convidat. En aquest cartell, Guerrero mostra la seva faceta d’artista visual amb un estil molt personal, així com el seu amor per l’art del collage. 

Totes les activitats de la Festa Major són gratuïtes, a excepció de les que tenen el preu indicat al programa que es pot consultar a elprat.cat/festamajor.

També es pot consultar el programa a  https://issuu.com/elpratcultura/docs/1900801_fm19_programa_petit_vertica .

Descarregar

(2)
(5)

Compartir

A les xarxes