divendres, 9 juny, 2023 - 13:45

La Casa de l’Energia del Prat rep el premi EnerAgen 2023

Premi EnerAgen 2023
  • La iniciativa ha estat reconeguda en la categoria de millor proposta en sensibilització i difusió sobre transició energètica.

  • L’equipament municipal es va inaugurar el gener de 2021 com a espai d'informació, assessorament i reflexió obert a la ciutadania i les empreses.

 

L’Associació d’Agències Espanyoles de Gestió de l’Energia (EnerAgen) ha atorgat el premi EnerAgen 2023 a la millor iniciativa de sensibilització i difusió de transició energètica a l’espai de referència en aquest àmbit al Prat de Llobregat, la Casa de l’Energia. El jurat ha estat format per cinc professionals de l’àmbit públic i privat experts en el sector energètic. Les distincions s’han lliurat aquest dijous a Bilbao i, en representació de l’Ajuntament pratenc, hi han assistit Joan Herrera, director d'Acció Ambiental i Energia, i Susana Laredo, cap d’Energia, que han recollit el guardó.

Aquests premis, que es convoquen anualment i han assolit la 14a edició, confereixen reconeixement a projectes que donen resposta als reptes de la transició energètica, com ara iniciatives en matèria d’energies renovables, mobilitat sostenible o divulgació i sensibilització dirigides a la ciutadania. En el cas de La Casa de l’Energia, se’n premia “la seva àmplia tasca divulgativa i formativa” mitjançant els serveis d’atenció i assessorament sobre renovables, sobre estalvi i eficiència energètica, d’anàlisi de factures, de rehabilitació energètica, etc., i l’aula de l’energia, amb els tallers presencials per a particulars, escoles i ciutadania, així com els recursos i consells que es difonen de forma proactiva.

La Casa de l'Energia és un equipament municipal inaugurat el gener de 2021 com a espai d'informació, assessorament i reflexió dirigit a la ciutadania, els comerços i les empreses per ajudar-los a portar a terme la necessària transició energètica. El centre disposa d'un espai obert a la ciutadania i una sala d'actes on s’organitzen activitats, formacions, etc. L’estratègia de transició energètica del Prat està recollida en la seva Declaració d’Emergència climàtica, aprovada el setembre de 2020 pel ple municipal.

Descarregar

(2)
(2)

Compartir

A les xarxes