divendres, 19 juny, 2020 - 10:45

La Capsa i L’Escola d’Arts en Viu del Prat presenten la 10ena edició del projecte musical #Almeuritme, amb la participació de Els Pets

Al meu ritme 2020
  • Coincidint amb el Dia Mundial de la Música, el 20 de juny, es presentarà el videoclip del procés ciutadà de creació musical #Almeuritme, que té com a objectiu promoure que persones diverses de la ciutat s’apleguin al voltant d’un nexe comú i compartit, la música, a partir de la interpretació del tema Bon dia de Els Pets.
  • Aquest any, Els Pets celebren el seu 35è aniversari. En aquesta edició de #Almeuritme, el grup ha participat activament en aquest procés de treball, compartint els assajos amb els músics participants.
  • Músics de totes les edats, la majoria persones usuàries de La Capsa i alumnat de l’Escola d’Arts en Viu del Prat han protagonitzat l'edició d'aquest any. La productora audiovisual Elsabeth ha estat l’encarregada de la producció audiovisual.
  • L’edició d’enguany ha estat marcada per la pandèmia del Covid-19, que ha coincidit de ple amb el procés de creació. Així, el projecte s’ha reinventat i adaptat per tal de seguir treballant més que mai, amb el compromís per al desenvolupament creatiu i comunitari a través de la música.
  • El vídeoclip es presentarà a Youtube i Instagram demà, dissabte 20 de juny, a les 20 h.

 

El projecte #Almeuritme de 2020 no havia de ser diferent en forma a les altres edicions d’aquest projecte: una adaptació d'un tema original d’un grup per part de músics de la ciutat i amb els seus components com a acompanyants artístics. Dues setmanes abans de la declaració de l’estat d’alarma, els assajos ja havien començat amb els integrants de Els Pets. En Lluís Gavaldà, en Joan Reig i en Marcel Cavallé van formar part de les primeres reunions d’on van sorgir els primers esbossos de l'adaptació de la cançó “Bon dia”.

Però, a mitjans de març, el projecte va haver d’adaptar-se a la nova situació. No va ser fàcil prendre la decisió de com seguir el procés,  però, juntament amb la productora Elsabeth, Els Pets i totes les parts implicades en el projecte, es va decidir migrar el procés de creació, gravació sonora i audiovisual per fer-ho des de casa i amb mitjans digitals.

Va ser tot un repte acabar d’arranjar la nova versió del tema a distància. Partint de la base dels primers assajos, es van acabar de treballar i perfilar els arranjaments de la cançó. Membres de l'equip de La Capsa i L'Escola d’Arts en Viu van reunir-se a través de videoconferència amb els músics per a donar-los suport i orientar-los.

La part tècnica no va ser menys difícil: l'equip d'Elsabeth va haver de trobar les millors possibilitats de gravació tant d'àudio com de vídeo amb el material que cada participant tenia a casa.

Ara, vist en perspectiva i amb el videoclip acabat, podem dir que el resultat final ha acabat sent una peça amb la mateixa qualitat que les anteriors i que, a més, ha sabut captar el moment present i l'actitud optimista i solidària que ha tingut la nostra societat envers la crisi de la COVID-19.

El videoclip es presentarà des de Youtube i Instagram demà, dissabte 20 de juny, a les 20h del vespre.  

10 anys de la iniciativa de creació musical #Almeuritme

Els videoclips #almeuritme han anat mutant durant aquestes deu edicions. Així, en les edicions de 2011 i 2012, Pedro Pina composava un tema a partir dels enregistraments audiovisuals fets a la ciutadania a peu de carrer. A partir de l’any 2013, diferents músics de la ciutat tocaven en espais de la ciutat un tema conjunt: Déjame Vivir con Alegría de Vainica Doble (2013), Pon tu Mente al Sol de El Niño Gusano (2014), Magic del grup Chucho (2015) i Alegria del grup mallorquí Antònia Font (2016). El 2017, sota el lema Música i Memòria, #almeuritme es va convertir en un document sonor del Prat, en el qual la gent del carrer compartia quines eren les cançons que havien marcat la seva vida, que, després, van ser interpretades per gairebé una trentena de músics. El 2018, es va incorporar la novetat de convidar Sidonie a participar al costat dels músics de la ciutat en el procés de creació de la versió de la seva cançó Estáis Aquí. Els assajos compartits entre la banda i els músics van durar sis setmanes i van atorgar el caràcter final a la cançó. Per a l’edició del 2019, es va composar la primera cançó original del projecte Aeropuerto del Prat en un procés de creació col·lectiva juntament amb el grup musical Los Ganglios.

Enguany, recuperem la fórmula que es va iniciar l’any 2018 amb la cançó Bon Dia del grup Els Pets, a qui han acompanyat als 24 músics locals en el procés creatiu de la versió que es presentarà dissabte vinent.

 

En aquest enllaç,  trobareu les fotografies de tots els participants del projecte i fotogrames del videoclip. 


La Capsa]

Av. del Pare Andreu de Palma, 5-7

08820 El Prat de Llobregat

93 478 51 08

info@lacapsa.org

lacapsa.org

 

Contacte de premsa de La Capsa]

Paloma Mateos

comunicacio@lacapsa.org

93 478 51 08

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes