dimecres, 6 novembre, 2019 - 14:45

Matthew Tree, Lídia Pujol, Blanca Garcés, Rafael Argullol, Ingrid Guardiola, Jordi Borràs o Ramon Sangüesa, entre els ponents

Experts de reconegut prestigi participen en un cicle sobre els reptes d’Europa al Prat de Llobregat

Cicle (Re)Pensem Europa

L’escriptor català d’origen britànic, Matthew Tree, obre el cicle demà, amb la conferència “Brexit per a dummies”.

El cicle d’activitats (Re) Pensem Europa, comissariat pel periodista cultural i escriptor Albert Lladó, convida la ciutadania a reflexionar sobre el present i els reptes d’Europa des d’una mirada contemporània i desacomplexada.

 

Experts de reconegut prestigi de diferents disciplines participaran al cicle (Re) Pensem Europa al Prat de Llobregat, que vol promoure la reflexió i el debat ciutadà sobre les grans preguntes del present i el futur d’Europa des d’una mirada contemporània i desacomplexada. El cicle, comissariat pel periodista cultural i escriptor Albert Lladó, comptarà amb vuit sessions (un dijous al mes) entre novembre de 2019 i  juny de 2020. 

Obrirà el cicle l’escriptor català d’origen britànic, Matthew Tree, amb la conferència “Brexit per a dummies”, que tindrà lloc demà a les 19 h al Cèntric Espai Cultural del Prat.  Amb aquesta xerrada, moderada per la periodista Marta Ballesta, es vol convidar la ciutadania a reflexionar sobre les raons

Amb aquesta xerrada, moderada per la periodista Marta Ballesta, es vol convidar la ciutadania a reflexionar sobre les raons que han portat al Regne Unit a voler sortir de la Unió Europea i sobre quines en serien les possibles conseqüències, prenent com a punt de partida els diferents interrogants que planteja la situació actual. Es tracta de l’evolució d’un antic escepticisme o la mutació d’un nacionalisme nostàlgic? Com afectarà, tant econòmicament com socialment, un trencament sense acord? De quina manera respondrà Escòcia? Quina seria la situació d’Irlanda a una possible frontera si no es posa sobre la taula la possibilitat d’un segon referèndum?

Matthew Tree, nascut a Londres, ha publicat en català, entre d’altres llibres, El conflicte inevitable (Edicions l'Albí, 2019), De fora vingueren (Columna, 2016), Com explicar aquest país als estrangers (Columna, 2011) o Negre de merda. El racisme explicat als blancs (Columna, 2010). També ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, entre ells El Punt, Catalonia Today, RAC 1, Catalunya Ràdio o TV3.

Altres conferències del cicle

El cicle  (Re) Pensem Europa vol posar sobre la taula moltes altres grans reptes del continent europeu. A més del Brexit, es reflexionarà sobre les causes i conseqüències de l’auge de la ultradreta, el desafiament humanitari que suposen les grans migracions al Mediterrani o les arrels i el compromís ètic d’una Europa que necessita més que mai repensar-se per respondre als seus valors fundacionals. Per això, es comptarà amb d’altres ponents de reconegut prestigi, com l’artista Lídia Pujol; la investigadora sobre migracions Blanca Garcés; el narrador, poeta i assagista Rafael Argullol; la professora, programadora audiovisual, directora i assagista Ingrid Guardiola; el fotoperiodista Jordi Borràs; i el doctor en Intel·ligència Artificial i Aprenentatge Automàtic i director d’Equipo Cafeína (plataforma d’investigacio i comunicació)  Ramon Sangüesa.

A continuació, es detalla el calendari de les properes conferències:

Dijous, 19 de desembre a les 19 h Encarnar la tradició. El valor de compartir valors, a càrrec de Lídia Pujol 

Dijous, 9 de gener a les 19 h La ultradreta està de moda?, a càrrec de Jordi Borràs

Dijous, 20 de febrer a les 19 h Europa LAB. Sobre la difícil relació entre tecnologia i llibertat, a càrrec deRamón Sangüesa

Dijous, 19 de març a les 19 h El Mediterrani, fronteres i miratges, a càrrec de Blanca Garcés 

Dijous, 16 d'abril a les 19 h La imatge d’Europa. Del símbol a la metàfora, a càrrec d'Ingrid Guardiola 

Dijous, 14 de maig a les 19 h Gramàtiques del feminisme, a càrrec de Mireia Sallarès 

Dijous, 11 de juny a les 19 h El viatge inacabat d’Europa, a càrrec de Rafael Argullol

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes