dimecres, 29 novembre, 2017 - 14:45

Els empresaris del Baix debaten sobre el nou model de mobilitat a l’àrea metropolitana

Nou model de mobilitat AMB

S’ha analitzat l’impacte que tindran les principals mesures del Programa Metropolità de Mesures contra la Contaminació Atmosfèrica, des del punt de vista de la sostenibilitat i l’activitat econòmica.

 

PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, El Prat Empresarial i l'Ajuntament del Prat de Llobregat han organitzat la segona jornada anual de logística i infraestructures, que en aquesta edició ha girat a l’entorn de la mobilitat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la seva afectació sobre el teixit empresarial del territori, tenint en compte la nova normativa per millorar la qualitat de l’aire que es començarà a aplicar a partir del proper 1 de desembre.

La jornada, que ha aplegat una vuitantena d’empresaris, ha comptat amb la presència dels principals agents implicats en el nou model de mobilitat, entre ells el director de Serveis de Mobilitat Sostenible de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Carles Conill, i representants municipals del Prat de Llobregat i Castelldefels, juntament amb PIMEC i El Prat Empresarial.

Carles Conill ha incidit en l’impacte que tindran les principals mesures del Programa Metropolità de Mesures contra la Contaminació Atmosfèrica, des del punt de vista de la sostenibilitat i l’activitat econòmica. En particular, el nou sistema d’etiquetes que ha establert el programa afectarà un total de 120.000 vehicles aquest desembre, que no podran circular per les rondes de Barcelona durant els episodis d’alta contaminació. Aquesta xifra, que suposa entre el 14 i el 16% de vehicles del total de vehicles de l’Àrea Metropolitana, té una especial importància al Baix Llobregat, ja que el transport de mercaderies és un dels principals motors econòmics del territori.

A la recerca de l’equilibri entre sostenibilitat i el desenvolupament econòmic

Durant la jornada, s’ha debatut sobre la importància de trobar l’equilibri entre les mesures per reduir la contaminació i el desenvolupament econòmic de la comarca, que aporta l’11% del total del PIB de Catalunya i basa gran part del seu negoci en el moviment de mercaderies. En aquest sentit, els empresaris han reclamat unitat d’acció entre tots els consistoris de l’Àrea Metropolitana per tal de minimitzar l’impacte entre el teixit empresarial del territori. A més, han demanat als representants municipals que ofereixin propostes per poder adaptar-se al nou model de mobilitat, que s’anirà implantant en diverses fases durant els propers anys.

L’acte, que ha moderat el president de PIMEC Logística, Ignasi Sayol, ha comptat amb la participació del president de PIMEC Baix Llobregat-L‘Hospitalet, Ramon Pons; la tinenta d’alcalde de l’Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació de l’Ajuntament del Prat del Llobregat, Marta Mayordomo i el president de “El Prat Empresarial”, Jordi Morera. També han intervingut el tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la ciutat, Mobilitat i Transport de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, Sergi Alegre; i el regidor-delegat de Territori, Mobilitat i Platges de l’Ajuntament de Castelldefels, Xavier Amate.

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes