divendres, 22 febrer, 2019 - 11:00

2a edició de “Dansa. Quinzena metropolitana” (del 13 al 31 de març)

El Prat se suma per primer cop a la Quinzena metropolitana de la dansa

Block. Cia Motionhouse & NoFit State Circus (Foto de Dan Tucker cedida per l'ICUB)

Block. Cia Motionhouse & NoFit State Circus (Foto de Dan Tucker cedida per l'ICUB)

El Prat és un dels 9 municipis de l’àrea metropolitana que se suma a aquest projecte per apropar la dansa a la ciutadania, amb propostes comunitàries. També es podran veure espectacles de reconeguts artistes i nous talents, a més de descobrir noves tècniques i estils.

 

El Prat de Llobregat se suma enguany per primer cop a la segona edició de “Dansa. Quinzena Metropolitana”, un projecte per situar la dansa al centre de l’activitat cultural i apropar-la a la ciutadania, que tindrà lloc del 13 al 31 de març.

La Quinzena metropolitana s’ha presentat avui, divendres 22 de febrer, al Palau de la Virreina de Barcelona. Està organitzada per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), la Diputació de Barcelona, l’AMB i els 9 municipis implicats, que, a més del Prat de Llobregat, són els següents: Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat,  Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès i Viladecans.

En aquesta segona edició, s’han programat diverses propostes comunitàries de dansa, que no només tindran lloc als teatres, sinó també als carrers, places i d’altres espais públics. També es donaran a conèixer tant artistes reconeguts com nous talents de diferents estils, així com noves tècniques i estils.  

En el cas del Prat de Llobregat, tots els espectacles seran gratuïts i tindran lloc en espais públics. La programació del Prat és la següent:

Block amb Cia Motionhouse & NoFit State Circus

Vint blocs de grans dimensions, constantment deconstruint-se i reformant-se, creen una infinita varietat de formes i estructures en aquest espectacle que fusiona circ i dansa.

Jardins del Cementiri Vell

Dimecres 20 de març, a les 19h

Hippos amb Cia. Zum Zum Teatre i Quim Bigas

En un món on conviuen quotidianament els animals i les persones, ens acostem a uns hipopòtams que agafen el camí del mig.

Pl. de Catalunya

Divendres 29 de març, a les 17h

Tothom balla

Proposta de dansa participativa adreçada a tothom que vulgui ballar.

Pl. de Catalunya

Dissabte 30 de març, a les 12h

 

L’Ajuntament del Prat de Llobregat també forma part de la Comissió Artística que organitza la programació de la Quinzena metropolitana, juntament amb representants de la resta d’ajuntaments implicats i d’institucions culturals.

El projecte es basa en la col·laboració i la complicitat dels programadors dels diferents municipis i promou tant la coproducció d’espectacles de dansa com la participació activa del públic, a través de propostes comunitàries, tallers, assaigs oberts i d’altres activitats.

En total, als diferents municipis participants, està previst realitzar 194 passis d’espectacles, el doble de l’any passat, la majoria a càrrec de professionals, tot i que també es comptarà amb la participació de grups no professionals. També es vol facilitar l’accessibilitat a aquests espectacles a tots els públics: 120 d’ells seran gratuïts i la resta tindran un cost inferior a 20 euros.

 

Més informació:

Del projecte “Dansa. Quinzena Metropolitanaa: www.dansametropolitana.cat

De la programació del Prat de Llobregat a:  https://www.elprat.cat/cultura/arts-esceniques-i-musica/quinzena-metropolitana-de-dansa

Descarregar

(2)

Compartir

A les xarxes