divendres, 29 juny, 2018 - 13:45

El Prat s’adhereix a la xarxa de serveis de proximitat per a les persones del col·lectiu LGTBI

L'alcalde del Prat i la directora general d’Igualtat de la Generalitat signen l'acord perquè el municipi entri a la xarxa SAI per defensar els drets de les persones LGTBI

Mireia Mata, directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, i Lluís Tejedor, alcalde del Prat, signant l'acord.

La creació del Servei d’Atenció Integral (SAI) del Prat permetrà seguir avançant en la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI i millorar la divulgació d’aquest tipus d’atenció entre la ciutadania.

 

L’Ajuntament del Prat s’ha adherit a la xarxa de serveis de proximitat que garanteix i defensa els drets de les persones lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals (LGTBI). Es tracta de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral (SAI), coordinada per la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat, que té com a principal objectiu visualitzar la realitat del col·lectiu LGTBI, donar suport a la diversitat sexual i de gènere, dissenyar estratègies de sensibilització i establir canals d’atenció i acompanyament a víctimes de la LGTBIfòbia.

Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament del Prat ha signat un acord amb la Direcció General d’Igualtat, del Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, que s’ha formalitzat aquest divendres, 29 de juny, un dia després de la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI.

La signatura de l’acord ha anat a càrrec de Lluís Tejedor, alcalde del Prat, i Mireia Mata, directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya. Per part de l’Ajuntament del Prat, també hi ha assistit Pilar Eslava, tinenta d'alcalde d'Igualtat i Drets Socials i regidora d'Educació; i Anna Martín, regidora d'Igualtat, Joventut i Solidaritat; entre d’altres representants municipals.

L’acord implicarà la constitució del SAI al Prat, que t’integrarà dins del Servei municipal d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), que ja venia oferint fins ara atenció a persones que haguessin patit discriminacions per raó d’orientació sexual o de gènere en ocasions puntuals. La creació del SAI permetrà a l’Ajuntament del Prat seguir avançant en la defensa dels drets d’aquest col·lectiu i en la seva atenció i assessorament (legal, psicològic, social...), en coordinació amb la resta d’ens locals de la xarxa i de la Generalitat. L’acord, amb una vigència de 4 anys prorrogables, també permetrà millorar la divulgació d’aquest servei entre la ciutadania, perquè qualsevol persona que pateixi discriminacions per la seva orientació sexual i de gènere pugui informar-se’n i demanar ajuda.

Desplegament de la Llei catalana per protegir el col·lectiu LGTBI

La creació dels Serveis d’Atenció Integral (SAI) ja estava contemplada per la Llei 11/2014 del Parlament de Catalunya, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, una normativa capdavantera arreu de l’Estat per garantir els drets del col·lectiu LGTBI. 

La xarxa de SAI d’arreu de Catalunya – de la qual formaven part 35 SAI fins ara- s’articula des de diferents àmbits (central, territorial i local). També el Consell Comarcal del Baix Llobregat va signar el passat 16 de maig un acord amb la Generalitat per promoure aquests serveis a la comarca.

El Prat, compromès amb els drets del col·lectiu LGTBI

Al Prat, la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI també està contemplada pel Programa municipal d’igualtat de la Secció de Ciutadania. Aquest programa contempla accions de sensibilització, com la campanya i els actes celebrats al voltant del Dia de l’Orgull LGTBI (28 de juny), o les accions formatives als instituts, entre d’altres. També s’estan promovent formacions sobre el tema entre el personal municipal, en compliment de la Llei 11/2014.

Descarregar

(2)
(2)

Compartir

A les xarxes