dimarts, 30 gener, 2018 - 11:30

El Prat desenvoluparà les 23 propostes més votades en els pressupostos participatius

Punt de votació al carrer dels pressupostos participatius

Les propostes més votades per la ciutadania aposten per la millora de les instal·lacions educatives i culturals, la creació de camins escolars, la renovació de parcs infantils, la reforma i manteniment de la via pública, l’ampliació del nombre d’arbres, la millora de l’accessibilitat, etc.

L’Ajuntament del Prat desenvoluparà aquestes propostes durant els anys 2018 i 2019, fins a esgotar el pressupost de 3 milions d’euros previst per a aquest procés.

 

L’Ajuntament del Prat es compromet a desenvolupar les 23 propostes dels pressupostos participatius més votades per la ciutadania. Els projectes es duran a terme durant els anys 2018 i 2019, fins a esgotar el pressupost de 3 milions d’euros previst per a aquest procés. El període de votació ciutadana dels pressupostos participatius es va realitzar el passat mes de desembre i els resultats s’han conegut aquest mes de gener.

Les 23 propostes més votades (detallades en el quadre de la part inferior) estan relacionades amb la millora de les instal·lacions i dels equipaments educatius i culturals, la creació de camins escolars, la renovació de parcs infantils, la reforma i manteniment de la via pública, l’ampliació del nombre d’arbres, la millora de l’accessibilitat i l’ampliació dels aparcaments per a bicicletes, entre d’altres.  En total, han participat a la fase de votació un total de 1.073 persones.

Balanç del procés de pressupostos participatius

La primera fase del procés, en què 329 veïns i veïnes i 19 entitats de la ciutat van presentar 529 propostes, es va desenvolupar entre juliol i setembre de 2017.

Posteriorment, entre setembre i novembre, es va fer una avaluació tècnica i ciutadana de les propostes, per valorar les propostes presentades i excloure les que no complien les condicions previstes (ser viables tècnicament, econòmicament i legal, ser competència municipal, respondre a necessitats concretes de la ciutat, etc). Un cop estudiades totes les aportacions, se’n van descartar 371. L’avaluació es va completar amb tallers participatius, per estudiar les 158 propostes restants. En aquests tallers, en què van participar 45 persones, es van agrupar les propostes similars i se’n van ampliar d’altres. D’aquí van sorgir les 35 propostes que van passar finalment a la votació ciutadana, realitzada entre l’1 i el 31 de desembre, on podien votar totes les persones censades al Prat majors de 16 anys.

En el document adjunt, es detallen les 23 propostes més votades que executarà l’Ajuntament del Prat.

Descarregar

(2)
(1)
(2)

Compartir

A les xarxes