dilluns, 2 desembre, 2019 - 13:45

El Prat condemna l’assassinat d’una dona i manifesta el seu rebuig a la violència masclista

Lona Tolerància Zero contra les violències masclistes

L’Ajuntament decreta tres dies de dol i convoca una concentració aquest dilluns a les 19 h a la plaça de la Vila.

 

L’Ajuntament del Prat, en nom de la ciutat, manifesta el seu condol i condemna l’assassinat de Y.S. al Prat de Llobregat, presumptament a mans del seu marit. Les dones i homes del Prat expressem el nostre rebuig a les violències masclistes.

Y.S. ha estat trobada morta amb senyals de violència aquest matí al seu domicili per part de la policia local. El seu marit ha estat detingut. La dona rebia atenció jurídica i psicològica des de l’estiu per part del Servei municipal d’Informació i Atenció a les Dones. També havia estat atesa pels serveis d’Acció Social i pels Mossos d’Esquadra. No hi havia cap denúncia prèvia per violència masclista.

Per manifestar el rebuig a la violència masclista, s’ha convocat una concentració pública a la plaça de la Vila aquest dilluns, 2 de desembre, a les set del vespre.

L’Alcalde, les regidores i els regidors fem saber el ferm compromís de les institucions en la lluita contra aquesta xacra.

Les violències masclistes responen a causes estructurals d’un sistema patriarcal que, històricament, ha generat relacions socials desiguals entre dones i homes, i que segueix provocant discriminacions per raó de gènere en l’actualitat. Aquestes desigualtats es manifesten en l’àmbit domèstic, en les relacions laborals i econòmiques, en l’àmbit institucional i polític i, en general, en totes les esferes de la vida social. La discriminació per raó de gènere es manifesta en totes les edats i afecta tots els grups socials de forma transversal, i es troba en la base de la manifestació més extrema de les violències masclistes: els feminicidis.

Per això, fem una crida al conjunt de la societat, perquè s’impliqui en la lluita contra la desigualtat de gènere i no toleri cap discriminació per raó de gènere per petita que sembli, ni cap manifestació que la justifiqui; i perquè rebutgi de forma contundent les violències masclistes. Les lleis i les polítiques públiques també han de contribuir a prevenir la violència masclista i a protegir les dones que en pateixen i han de posar els mitjans i recursos necessaris per protegir-les i perquè puguin recuperar-se i refer les seves vides.

Qualsevol dona que pateixi violència masclista té a la seva disposició el Servei municipal d’Informació i Atenció a les Dones

Fem una crida a les dones perquè demanin l’ajut necessari davant de qualsevol indici de perill. No hi ha cap circumstància que justifiqui la violència masclista. Totes les dones tenen el dret de viure una vida plena i lliure -com també el tenen els seus fills/filles- sense patir cap tipus de discriminació ni veure’s sotmesos a l’opressió i a la violència. A qualsevol dona que pateixi qualsevol mena de violència masclista, l’Ajuntament li vol recordar: La ciutat està i estarà al seu costat.

Recordem l’existència, entre d’altres, del serveis especialitzats com la línia telefònica gratuïta 900 900 120 i dels serveis municipals d’informació i atenció a les dones, SIAD, que les poden atendre al telèfon 93 379 0050 (extensions 5600 i 5613). Ofereixen assistència psicològica immediata i especialitzada. Amb aquest suport, es pot prevenir la violència masclista, així com contribuir al procés de reparació de les seves conseqüències traumàtiques.

Es pot consultar i adherir-se el manifest del Prat contra les violències masclistes en aquest apartat del web municipal. 

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes