El Prat Antimasclista

Persones i entitats adherides

L’Ajuntament del Prat, en nom de la ciutat, manifesta el seu condol i condemna l’assassinat de la veïna Y. S., presumptament a mans del seu marit. El consistori ha decretat tres dies de dol oficial.

Per manifestar el rebuig a la violència masclista s’ha convocat una concentració pública a la plaça de la Vila aquest dilluns, 2 de desembre, a les set del vespre.

Durant la concentració es llegirà un manifest de Tolerància zero vers les violències masclistes.

Concentració de rebuig contra les violències masclistes

Dilluns 2 de desembre, a les 19 h

Plaça de la Vila

Manifest #ElPratAntimasclista

La ciutat del Prat vol mostrar un cop més –tan sols una setmana després del 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones- el seu enèrgic rebuig a aquesta xacra. Avui, lamentablement, ens hem de tornar a aplegar a la plaça de la Vila per condemnar fermament el feminicidi que s’ha produït a la nostra ciutat.

Aquest matí, la policia local ha trobat assassinada amb senyals de violència a casa seva la nostra veïna Y.S. El seu marit ha estat detingut. 

La ciutadania, les entitats i els i les representants municipals del Prat de Llobregat estem indignades i colpides per aquest assassinat. I, en primer lloc, volem expressar el nostre més sentit condol a la família de la víctima. Estem al seu costat, li donem suport i l'acompanyem en aquests moments.

També volem refermar un cop més el nostre rebuig ferm, unitari i contundent de totes les violències masclistes. Aquesta xacra no té edat, ni orígens, ni cultures, ni religions.

És l’atemptat més habitual que patim les dones, està present en totes les societats del món i és una greu vulneració de la nostra dignitat i els nostres projectes vitals. Únicament amb el compromís i el treball coordinat i conjunt de totes les xarxes locals, institucionals i ciutadanes, podrem erradicar-lo.

En els últims anys, s’han produït avenços significatius en el foment de valors d’igualtat i respecte pels drets humans i de sensibilització i educació de la ciutadania. Però, amb això, no en temin prou. Cal aconseguir una cultura d’igualtat real i efectiva entre homes i dones. Cal un rebuig unitari de les violències i de les diferents discriminacions. Cal que exclamem amb un sol crit:  NI UNA MENYS!!

És urgent doncs, generar un front comú entre les institucions i la ciutadania per tal de garantir el dret de les dones a una vida lliure de violència tot denunciant que no podem fer cap pas enrere en la sensibilització i el desplegament dels recursos d'atenció, protecció i recuperació de les dones en situació de violència masclista i de les seves filles i fills. Així mateix, és necessari seguir fent especial incidència en la prevenció i la tolerància zero cap a qualsevol discurs que intenti invisibilitzar la gravetat de la situació.

Per això, avui i aquí, ben alt i fort, fem una crida al conjunt de la nostra ciutat i de tota la societat, perquè s’impliqui en la lluita contra la desigualtat de gènere i no toleri cap discriminació per raó de gènere per petita que sembli, ni cap manifestació que la justifiqui; i perquè rebutgi de forma contundent les violències masclistes.

Les lleis i les polítiques públiques també han de contribuir a prevenir la violència masclista i a protegir les dones que en pateixen i han de posar els mitjans i recursos necessaris per protegir-les i perquè puguin recuperar-se i refer les seves vides, començant per dotar de recursos que permetin fer efectius els compromisos recollits en el Pacte d’Estat contra les Violències Masclistes.

Fem també una crida a les dones perquè demanin l’ajut necessari davant de qualsevol indici de perill. No hi ha cap circumstància que justifiqui la violència masclista. Dones, sapigueu que no en deixarem passar ni una. Passi el que passi, no dubteu que teniu tota la comunitat al vostre costat.

El Prat diu NO a les violències masclistes, El Prat diu NO a les desigualtats, El Prat diu NI UNA MENYS! ENS VOLEM LLIURES I VIVES!!!