El Prat Antimasclista

Persones i entitats adherides

L’Ajuntament del Prat, en nom de la ciutat, manifesta el seu condol i condemna l’assassinat d'una veïna de la ciutat i els seus dos fills, menors d'edat, presumptament a mans del seu marit i progenitor.

Per manifestar el rebuig a la violència masclista i vicària s’ha convocat una concentració pública a la plaça de la Vila aquest dimecres, 10 d'abril.

Durant la concentració es llegirà un manifest de tolerància zero vers les violències masclistes i vicàries.

Concentració de rebuig contra les violències masclistes

Dimecres, 10 d'abril, a les 19h del vespre.

Plaça de la Vila.

El Prat, contra les violències masclistes i vicàries

L’Ajuntament, en nom de la ciutat, manifesta el seu condol i condemna l’assassinat  aquest dimarts al Prat de Llobregat d'una dona i dels seus dos fills, presumptament a mans del pare dels menors, que s'ha suïcidat posteriorment. Els Mossos d'Esquadra han cofirmat aquest dimecres al migdia que es tracta d'un cas de violència masclista. Les persones del Prat expressem el nostre rebuig a les violències masclistes i vicàries.

L’alcalde, les regidores i els regidors fem saber el ferm compromís de les institucions en la lluita contra aquesta xacra.

Les violències masclistes responen a causes estructurals d’un sistema patriarcal que, històricament, ha generat relacions socials desiguals entre dones i homes, i que segueix provocant discriminacions per raó de gènere en l’actualitat. Aquestes desigualtats es manifesten en l’àmbit domèstic, en les relacions laborals i econòmiques, en l’àmbit institucional i polític i, en general, en totes les esferes de la vida social. La discriminació per raó de gènere es manifesta en totes les edats i afecta tots els grups socials de forma transversal, i es troba en la base de la manifestació més extrema de les violències masclistes: els feminicidis.

Per això, fem una crida al conjunt de la societat, perquè s’impliqui en la lluita contra la desigualtat de gènere i no toleri cap discriminació per raó de gènere per petita que sembli, ni cap manifestació que la justifiqui; i perquè rebutgi de forma contundent les violències masclistes. Les lleis i les polítiques públiques també han de contribuir a prevenir la violència masclista i a protegir les dones que en pateixen, han de posar els mitjans i recursos necessaris per protegir-les i perquè puguin recuperar-se i refer les seves vides.

Fem una crida a les dones perquè demanin l’ajut necessari davant qualsevol indici de perill. No hi ha cap circumstància que justifiqui la violència masclista. Totes les dones tenen el dret de viure una vida plena i lliure -com també el tenen els seus fills/filles- sense patir cap tipus de discriminació ni veure’s sotmesos a l’opressió i la violència.

Recordem l’existència, entre d’altres, del serveis especialitzats, com la línia telefònica gratuïta 900 900 120 i els serveis municipals d’informació i atenció a les dones, SIAD, tel. 93 379 0050, en què s’ofereix assistència psicològica immediata i especialitzada. Amb aquest suport, es pot prevenir la violència masclista, així com contribuir al procés de reparació de les seves conseqüències traumàtiques.

Per manifestar el rebuig a la violència masclista, s’ha convocat una concentració pública a la plaça de la Vila aquest dimecres, 10 d'abril, a les 19 h del vespre.