dimarts, 2 abril, 2019 - 11:45

La Carxofada del Prat o l’Escarxofa&Jazz, entre les principals propostes

El Prat comença el mes d’abril farcit de cites gastronòmiques i festives al voltant de la carxofa

Festes Carxofa 2018 (foto d'arxiu)

Festes de la Carxofa 2018 (foto d'arxiu)

Amb l’arribada del bon temps, les Festes de la Carxofa Prat consten de propostes en què es combina gastronomia, música i diversió a l’aire lliure.

El primer diumenge d’abril, el dia 7, la Carxofada del Prat oferirà una oportunitat per degustar carxofes a la brasa, amb música i activitats per als més petits.

Diumenge 14 d’abril l’Escarxofa&Jazz aposta pel maridatge d’una arrossada popular i la bona música d’algunes de les formacions jazzístiques més destacades de l’escena actual.

 

Carxofa, música i activitats a l’aire lliure envoltat dels teus... Són els trets que defineixen les ja tradicionals Festes de la Carxofa Prat, amb múltiples cites gastronòmiques, socials i culturals per a la ciutadania, que atrauen públic, no només del municipi, sinó també de la resta de poblacions de l’àrea metropolitana i d’arreu de Catalunya. Totes elles tenen la Carxofa Prat com a protagonista.

El tret de sortida a les festes es va donar a principis del mes passat, amb les X Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa Prat, que permet degustar aquests dos productes de qualitat, autòctons del Prat, en 35 restaurants (tant del Prat com de 17 ciutats de l’entorn metropolità) fins al proper 14 d’abril. Les jornades estan organitzades per l’AGT (Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat) i l’Ajuntament del Prat.

L’agenda d’activitats del mes d’abril

A més d’aquesta cita gastronòmica, aquest mes d’abril les Festes de la Carxofa Prat continuen amb una agenda repleta d’activitats, per gaudir amb amics i família de la reina del Parc Agrari.

El primer diumenge de mes, el dia 7, se celebra la Carxofada del Prat, la festa més familiar, una aposta per gaudir d’un bon àpat, música i entreteniment a l’aire lliure, al bell mig de la població. El Parc del Fondo d’en Peixo és el punt de trobada on gaudir d’un menú basat en la Carxofa Prat a la brasa, amb actuacions musicals i animació infantil. També s’ofereix la possibilitat de comprar productes de proximitat.

El dia 14 és el torn de l’Escarxofa&Jazz, una original combinació d’arrossada popular i jazz. Com si fos un gran cava jazzística a l’aire lliure, la plaça de Joan García Nieto acollirà gastronomia i bona música des de les 12 fins a les 19h. L’acte l’organitza La Capsa i l’Associació Gastronòmica Cultural les Escarxofes del Prat.

Altres propostes són Cuina al Mercat, un showcooking i degustació al mercat municipal, que tindrà lloc el divendres 5 d’abril, on aprendre a cuinar plats amb la Carxofa Prat com a ingredient, a càrrec dels cuiners de l'associació CookingruPrat. 

Donarà el punt final a les festes la Fira Tapa Carxofa Prat, els dies 3,4 i 5 de maig, una mostra a la plaça de Blanes en què tastar tapes amb carxofa signades pels restauradors locals.

També cal recordar que, tant durant les festes com durant tot l’any, cada dissabte al matí la plaça de Pau Casals acull el Mercat de Pagès. S’hi poden trobar fruites i verdures fresques i productes ecològics, de qualitat i propers, comercialitzats pels propis pagesos del Parc Agrari.

La Carxofa, producte emblemàtic

El Prat és un dels principals productors de carxofa de l’entorn metropolità, amb 1.000 tones anuals en 100  hectàrees de conreus, segons les darreres dades disponibles del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat  (2016). Al Delta del Llobregat, zona amb terrenys fèrtils i rics en minerals i un clima propici al conreu de carxofes, s’hi conrea aquest producte agrícola des de fa més de 100 anys.

Actualment, la major part de la Carxofa Prat es destina a Mercabarna per al consum metropolità. Però, en el mateix municipi del Prat, es concentra una oferta molt variada, que representa tots els cicle de vida de la carxofa, des del conreu fins a la seva venda i consum. 

Més informació sobres les activitats de les Festes de la Carxofa Prat i reserva de tiquets al web elprat.cat/festescarxofa.

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes