dimarts, 5 juny, 2018 - 10:00

Conveni amb l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, impulsora del Node Film Clúster- Costa Barcelona

El Prat, al primer film clúster de Catalunya per promoure rodatges a la “demarcació Costa Barcelona”

Signatura del conveni per formar part del Node Film Clúster Costa Barcelona i promoure rodatges a través de "El Prat Film Office"

El Prat de Llobregat és el tercer municipi català en nombre de rodatges i va acollir 154 produccions audiovisuals l’any 2017. Des de fa 6 anys, compta amb el programa municipal El Prat Film Office per promoure la ciutat com a escenari de produccions audiovisuals, facilitar la gestió dels rodatges i generar activitat econòmica vinculada a la producció audiovisual.

Node Film Clúster- Costa Barcelona és una iniciativa de l’Agència de Desenvolupament Node Garraf, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. El seu objectiu principal és promocionar els rodatges als municipis de la “demarcació Costa Barcelona”.

Mitjançant aquest conveni, inclourà en les seves accions promocionals, que estaran presents en fires nacionals i internacionals, localitzacions per a rodatges del Prat de Llobregat.

 

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha signat avui, dimarts 5 de juny, un conveni de col·laboració amb  l’Agència de  Desenvolupament NODE Garraf, impulsora del Node Film Clúster- Costa Barcelona. Aquest serà el primer film clúster de Catalunya i neix amb el propòsit de potenciar la producció audiovisual en diversos municipis de la demarcació, propiciar la creació d’activitat econòmica vinculada al sector i crear un ecosistema afavoridor de l’activitat fílmica.

La signatura de conveni ha anat a càrrec de Rosa Huguet, presidenta de l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, i Marta Mayordomo, Tinent d’Alcalde de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació de l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

Node Film Clúster - Costa Barcelona va néixer a finals de l’any 2017, arran de les creixents peticions de localitzacions per a rodatges a la demarcació, que s’han vist afavorides pel bon clima de la zona mediterrània.

Mitjançant aquest conveni, Node Film Clúster- Costa Barcelona inclourà en les seves accions de divulgació i màrqueting – que inclouen la presència en fires nacionals i internacionals- les localitzacions del municipi del Prat de Llobregat, a partir de les indicacions del Prat Film Office: el programa municipal que s’ocupa de totes les gestions relacionades amb els rodatges a la ciutat.

Per a l’Ajuntament del Prat, aquest acord és una oportunitat per consolidar i millorar el posicionament de la ciutat com a plató de rodatge. Per al Node Film Clúster- Costa Barcelona, també resulta fonamental comptar amb el suport de les “Film office” del territori, que coneixen de primera mà les singularitats de cadascun del municipis.

El Prat de Llobregat, tercer municipi en rodatges de Catalunya

Durant l’any 2017, el Prat de Llobregat va acollir 154 produccions audiovisuals, xifres que el situen com a tercer municipi de Catalunya en quant a nombre de rodatges.

Per a la gestió i desenvolupament de rodatges, el Prat Film Office ofereix gratuïtament assessorament en la cerca de localitzacions rodatges, informa sobre les condicions de filmació, s’ocupa de les tasques de gestió i coordinació necessàries amb d’altres serveis municipals, i tramita els permisos d’autorització municipals necessaris per dur a terme l’activitat. Aquest programa municipal, que depèn del Gabinet de Premsa i Comunicació de l’Ajuntament del Prat, va néixer l’any 2012 amb l’objectiu de promoure el municipi com a plató de rodatge i funciona com a finestra única d’atenció per al sector audiovisual.

Entre els projectes gestionats des del Prat Film Office, destaquen els llargmetratges Barcelona, nit de reis (Dani de la Orden), Rumbos (Manuela Moreno), Secuestro (Mar Targarona), The Gunman (Pierre Morel), Ismael (Marcelo Piñeyro), Mindscape (Jorge Dorado), Los últimos días (Alex Pastor i David Pastor), Red Lights (Rodrigo Cortés), Tengo ganas de ti (Fernando González Molina) i Tres metros sobre el cielo (Fernando González Molina).L’Ajuntament del Prat de Llobregat també forma part des de l’any 2008 de la Catalunya Film Comission, el servei de la Generalitat per als professionals del sector audiovisual per promoure els rodatges i la indústria audiovisual a Catalunya.

Descarregar

(2)
(2)
(2)

Compartir

A les xarxes