dimecres, 11 desembre, 2019 - 15:00

46a Fira Avícola Raça Prat (del 13 al 15 de desembre de 2019), amb una àmplia oferta gastronòmica, comercial i lúdica

El Prat acull una de les fires avícoles de referència a Catalunya

Pollastre Pota Blava a la Fira Avícola

Més de 80.000 persones visitaran aquesta fira avícola de referència a Catalunya i amb el pollastre Pota Blava com a protagonista. Criat únicament a les granges del Prat de manera tradicional, compta amb el segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP).

Amb la tradicional Fira Avícola, conviuran tres mostres més a la Granja de la Ricarda: la 32a Mostra Comercial, amb més de 170 expositors de comerciants, pagesos, o criadors; la 17ena Mostra d’Entitats, amb la participació d’un centenar d’associacions; i la Fira de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat, amb 75 projectes d’aquest sector.

 

El Prat de Llobregat acull el proper cap de setmana la 46a Fira Avícola Raça Prat. Convertida en una de les fires avícoles de referència a Catalunya, es preveu que la visitin prop de 80.000 persones entre divendres 13 a la tarda i diumenge 15 de desembre al vespre. Podran gaudir d’una d’àmplia oferta gastronòmica, comercial, cultural i lúdica en un ampli recinte firal de 19.000 m2 situat a la Granja de la Ricarda.

Aquest migdia, s’ha celebrat una trobada amb mitjans de comunicació amb l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, per presentar les novetats de la propera edició de la Fira Avícola i abordar d’altres temes d’actualitat de la ciutat. La trobada, en format de dinar, ha tingut lloc a L’Artesà del Prat de Llobregat. Ha acompanyat l’alcalde la tinenta d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Marta Mayordomo.

La Fira Avícola és l’única de Catalunya dedicada al pollastre Pota Blava, espècie d’aviram autòcton únic, que només es cria a les granges i galliners dels criadors del Prat de Llobregat i que compta amb el segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Criat amb la manera i maneig tradicionals, a l’aire lliure i amb una alimentació natural, el Pota Blava presenta unes propietats culinàries extraordinàries i un sabor intens.

A la tradicional exposició avícola de la fira, es podrà podrà descobrir com es cria el Pota Blava. Al mateix pavelló, s’hi trobarà la mostra agrícola i ramadera dels pagesos del Prat, on es podran conèixer les característiques de la Carxofa Prat, entre d’altres fruites i verdures del Parc Agrari.

La fira també permet comprar per cuinar a casa o degustar aquests i d’altres productes Km 0 i de qualitat. A la Mostra Comercial, que enguany se celebra per 32è any consecutiu en el marc de la Fira Avícola, es podran trobar més de 170 expositors de pagesos, criadors i de comerços i empreses tant locals com d’altres punts del país. A la Mostra Comercial, hi haurà una àmplia gamma de productes i serveis. S’hi trobarà un interessant sector especialitzat en alimentació tradicional d’origen, així com empreses de comerç i serveis locals per a les quals la Fira és un excel·lent aparador i una oportunitat de promoció. La Fira també representa un espai de networking, on les empreses de nova creació dels emprenedors i emprenedores locals que han participat en el concurs “El Prat Emprèn” hi son presents per donar-se a conèixer i per promocionar la seva activitat i serveis.

Al pavelló gastronòmic, els visitants podran gaudir del sabor dels millors productes de proximitat. Per a aquesta edició, la xarxa de xarxa de restaurants “El Prat degusta’l” ha preparat una elaborada oferta gastronòmica, amb els platets de Pota Blava i Carxofa Prat com a protagonistes. En aquesta edició, es vol visibilitzar més clarament el vincle entre territori, productes Km 0 i oferta gastronòmica i comercial. Per això, a l’entorn del pavelló gastronòmic, es podrà seguir tota la traçabilitat dels productes, des del seu conreu o criança fins a la seva comercialtizació en botigues i restaurants.

Els padrins de la Fira d’enguany també són dos periodistes que aposten per la divulgació dels productes de la terra i Km 0: Xènia Roset i Marc Orozco, presentadors del programa “Deixa’m tastar” de SER Catalunya.

Durant la celebració de la Fira Avícola es lliuraran el dissabte 14 de desembre els Premis del XIII Concurs d’Aparadors, les acreditacions de les botigues adherides al segell “El Prat Comerç de Qualitat”  i el reconeixement dels establiments cinquantenaris. Així mateix, el diumenge 15 de desembre, es lliuraran els Premis als criadors dels millors exemplars del Concurs Exposició d’aviram Pota Blava, el Premi a la millor panera de fruites i verdurers i el Premi “Josep Oliva” a la cultura i tradicions pageses.

Moltes fires en una

A més de la tradicional exposició avícola, ramadera i agrícola i la Mostra Comercial, a la Granja de la Ricarda coincidiran dues mostres més. Es tracta de la 17ena Mostra d’Entitats i la 3a Fira de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat. Els cartells d’aquestes dues mostres, juntament amb el general de la Fira Avícola, són obra del dissenyador pratenc, Luis J. Higueras.

La Mostra d’Entitats acollirà espais expositius i activitats d’un centenar d’entitats d’àmbit cultural, educatiu, social, esportiu..., moltes d’elles per a un públic infantil i familiar, com el tradicional Praticipa. El Programa municipal de Convivència i Civisme organitzarà l’espai “Sofà de la Convivència” per debatre sobre aquest tema de forma distesa i també s’explicaran contes per abordar aquest tema. Una altra activitat de sensibilització sobre convivència serà “l’improshow” participatiu sobre les ordenances municipals de civisme i convivència de la Companyia Artixoc.

La Fira de l’Economia Social i Cooperativa, organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i l’Ajuntament del Prat, vol donar a conèixer un altre model d’economia i consum en diferents àmbits (habitatge, finançament, alimentació...). Hi prendran part fins a 75 empreses, projectes i entitats.

Durant la fira, l’Ajuntament del Prat també comptarà amb un estand municipal, enguany dedicat al programa municipal IntersECCions, que treballa per promoure la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació i a la cultura.

Descarregar

(2)
(1)
(7)

Compartir

A les xarxes