dimecres, 13 gener, 2021 - 19:30

El ple del Prat suspèn les llicències d’establiments de jocs d'atzar per garantir que segueixi sense haver-n’hi cap a la ciutat

Ple telematic gener 2021
  • El ple del Prat ha suspès les llicències d’activitats d’establiments de jocs d'atzar i associacions de fumadors. L’Ajuntament vol que segueixi sense haver-n’hi cap al municipi i, per això, aprova preventivament la suspensió de llicències durant un any, a l’espera de l’elaborar una ordenança municipal restrictiva en la matèria.

  • S’ha aprovat el conveni de col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya per a l'execució de les obres de reforma interior i la construcció d’un gimnàs a l'Institut Escola Pepa Colomer. Inicialment, l’Ajuntament es farà càrrec del finançament total de l’obra, també de la part que li correspon a la Generalitat de Catalunya, que li farà la devolució de l’import en tres anualitats.

  • També s’ha modificat el cartipàs municipal, fruit de la necessitat de redistribuir les funcions exercides pels regidors i regidores, després de la defunció de Marta Mayordomo el passat mes de desembre.

 

En el ple municipal d’avui, s’ha aprovat per unanimitat suspendre les llicències i comunicats d’activitats d’establiments de jocs d'atzar, salons de jocs, bingo i casinos de joc i associacions de fumadors.

En aquests moments, no hi ha cap establiment de jocs d’atzar al municipi i l’Ajuntament vol que segueixi sent així. Per això, ha aprovat preventivament la suspensió de llicències durant un any, a l’espera d’elaborar una ordenança municipal restrictiva en la matèria.

Els experts constaten que l’addicció al joc i a les tecnologies de la informació i la comunicació són un problema sanitari i social cada cop més important, que fa incrementar el risc de patir problemes psicopatològics. Quant a les associacions de fumadors, també se n’ha suspès la llicència perquè també hi ha evidències científiques, reconegudes per l’Organització Mundial de la Salut, que fumar qualsevol tipus de substància comporta riscos per la salut, ja sigui en la forma tradicional o a través de dispositius electrònics.

Per això, tant l’informe al respecte de l’àrea de Salut Pública de l’Ajuntament del Prat com l’Estratègia Integral d’Atenció a les persones amb trastorns  mental i addicions de Catalunya aconsellen evitar la proliferació d’aquestes activitats.

 

Aprovat el conveni de col·laboració amb la Generalitat per reformar l’Institut Escola Pepa Colomer

En el ple municipal de gener, que s’ha tornat a celebrar amb el suport de mitjans telemàtics, també s’ha aprovat per unanimitat el conveni de col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya per a l'execució de les obres de reforma a l'Institut Escola Pepa Colomer.

L’escola Pepa Colomer era una escola d’educació infantil i primària de 2 línies que el curs 2019-2020 es va reconvertir en un institut-escola. Per això, cal adequar els espais als requeriments d’aquesta etapa educativa i a l’ampliació del nombre d’alumnes del centre. Amb aquest objectiu, es desenvoluparan obres de reforma de l’interior i es construirà un gimnàs, que encabirà a més a més dues aules de grup.

El pressupost màxim previst per a les obres és d’1,47 milions d’euros, dels quals el Departament d’Educació de la Generalitat en finançarà un màxim de 869.337. Segons el conveni, l’Ajuntament del Prat també es farà càrrec de la redacció del projecte i l’execució i direcció de les obres. També assumirà l’import de les obres de reforma interior i del 50% de la cuina (l’altra 50% va a càrrec del Departament d’Educació).

Inicialment, l’Ajuntament es farà càrrec del finançament total de l’obra, també de la part que li correspon a la Generalitat de Catalunya, que li farà la devolució de l’import corresponent en tres anualitats.

La reforma es durà a terme entre els anys 2021 i 2022. L’estiu d’enguany, es faran les obres d’adequació de les aules existents i, l’any vinent, la resta d’obres previstes al conveni (cuina, gimnàs i tancament de porxos per habilitar-los com a aules).

 

Juan Carlos Moreno serà el 4art tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic

A més, al ple d’avui s’han aprovat canvis al cartipàs municipal, fruit de la necessitat de redistribuir les funcions exercides pels regidors i regidores, després de la defunció de Marta Mayordomo el passat 7 de desembre, fins aleshores 4a tinenta d’alcalde de Desenvolupament Econòmic.

Juan Carlos Moreno -fins ara el 6è tinent d’alcalde de l’àrea de Benestar i Salut i regidor d’Activitat Física i Esport- passarà a ser el 4art tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic. Alhora, aquest canvi comportarà altres modificacions al cartipàs municipal, amb incidència en les àrees següents, de les quals s’indica qui n’exercirà la responsabilitat a partir d’ara:

  • Sisena tinenta d’alcalde de l’àrea de Benestar i Salut i regidora d’Activitat Física i Esport: Débora García.  
  • Regidora de Comerç i Turisme: Marina García.
  • Regidora de Salut Pública i Consum:  l’assumeix temporalment Débora García, fins al nomenament del nou regidor del grup municipal socialista al ple.

També cal tenir en compte que, com a nova tinenta d’alcalde, Débora García s’incorpora a la Junta de Govern Local. També s’ha designat Juan Carlos Moreno com a nou portaveu suplent del grup municipal socialista.

 

Adhesió a la Carta de la Ciutat Educadora 2020 i a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona

El ple del Prat també ha ratificat avui la seva adhesió a la Carta de la Ciutat Educadora actualitzada el 2020 per adequar-la als nous reptes socials. Així mateix, s’ha adherit a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona per reforçar processos locals per a la transició a un model de major sobirania alimentària, un sistema alimentari més just, segur, sostenible i saludable i criteris socials, ecològics i de proximitat.

 

Mocions rebutjades

Per contra, s’ha rebutjat la moció impulsada per la plataforma Ni un pam de terra, amb el suport d’ERC i C’s, per demanar al Departament de Territori  i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya que deixi sense efecte la segona fase de l’Àrea Residencial Estratègia (ARE) Eixample Sud. Des del govern municipal s'ha recordat que el desenvolupament de la segona fase de l’ARE no afecta cap terreny del Parc Agrari del Baix Llobregat ni dels Espais Naturals del Delta, i s'ha refermat el compromís municipal amb la defensa d'aquests espais. 

Així mateix, s’ha rebutjat la moció de C’s per revisar els protocols de ventilació en espais tancats d’edificis municipals i centres educatius i instal·lar filtres HEPA on no hi hagi ventilació natural, amb el vot contrari de la resta de grups. El govern municipal ha explicat que ja s’està treballant per garantir l’adequada ventilació dels centres educatius del Prat, juntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat i els propis centres. El Departament d’Educació compta amb un protocol amb aquesta finalitat, que també s’està aplicant al Prat.

El ple també ha rebutjat la moció d’ERC per crear una taula de treball amb grups municipals i tècnics i tècniques d’àrees implicades per debatre les propostes del Prat al Pla Director Urbanístic metropolità. El govern recorda que el procés de participació ciutadana al respecte es va fer el 2019. Voten en contra de la moció la resta de grups.

Descarregar

(2)
(2)

Compartir

A les xarxes