dijous, 30 maig, 2019 - 09:30

Tour D’A Film Festival Barcelona

El cinema independent i d’autor arriba al Prat aquest mes de juny amb el Tour D’A Film Festival

Cartell del Tour D’A Film Festival 2019

Imatge del Tour D'A, amb fotograma de la pel·lícula "Tarde para morir joven" .

El Prat és l’únic municipi del Baix Llobregat que participa al Tour D’A. Després de la celebració del D’A Film Festival Barcelona, aquest tour fa arribar el cinema independent i d’autor a d’altres municipis d’arreu del país.

El Centre Cívic Palmira Domènech acollirà la projecció de tres pel·lícules del Tour D’A Film Festival Barcelona.  Al Prat, el Tour D’A s’ha pogut organitzar gràcies a l’ASCAP (Associació de Suport a la Creació i la Producció Audiovisual al Prat).

 

El cinema independent i d’autor arriba al Prat de Llobregat, que acollirà el Tour D’A Film Festival del 3 al 6 de juny.  Enguany, s’han programat les sessions al nou Centre Cívic Palmira Domènech, que va obrir les seves portes el passat mes de març. El Centre Cívic desenvolupa un dels seus eixos de treball a l’entorn de la cultura audiovisual.

El Prat, on el Tour D’A arriba per quarta vegada, és l’únic municipi del Baix Llobregat que acull aquest cicle. Després del D’A Film Festival Barcelona, que s’ha celebrat del 25 d’abril al 9 de maig a la capital catalana, aquest tour permet fer arribar el millor cinema independent i d’autor del món a d’altres localitats d’arreu de Catalunya i l’Estat.  El festival, que se celebra cada primavera, és una cita cultural plenament arrelada a la ciutat de Barcelona, una experiència que combina les projeccions amb la presència de directors i directores i el diàleg amb el públic.

En el cas del Prat, el Tour D’A s’ha pogut organitzar gràcies a l'ASCAP  (Associació de Suport a la Creació i la Producció Audiovisual al Prat). Les activitats i projeccions de pel·lícules del Tour D’A al Prat de Llobregat seran les  següents.

Dilluns 3 de juny, jornada professional amb Toni García

Toni García, membre de l'ASCAP i director de cinema d’animació que ha col·laborat en projectes com Mortadelo y Filemón, Willy Fog 2 o Zipi & Zape, ens parlarà del cinema d’animació en l’actualitat i ens explicarà el procés creatiu d’un projecte d’animació: des de la idea artística i el guió visual, passant pel concept art i el storiboard per acabar amb el disseny de personatges i la producció. El director d’animació aprofitarà la jornada per parlar també dels nous softwares que hi ha al mercat i de la utilització de la realitat augmentada i la realitat virtual als videojocs.

Dimarts 4 de juny, Tarde para morir joven (Dominga Sotomayor, Chile)

La democràcia torna a Xile l'estiu de 1990. En una comunitat aïllada, Sofia (16 anys), Clara (10) i Lucas (16) s'enfronten als seus primers amors i pors mentre es preparen per a la festa d'any nou. Potser visquin lluny dels perills de la ciutat, però no dels de la natura.

Dimecres 5 de juny, Ray & Liz (Richard Billingham, Gran Bretanya)

Basada en les memòries del fotògraf i director Richard Billingham, la pel·lícula se centra en els seus pares Ray i Liz, la seva relació i l'impacte que van tenir sobre en Richard i el seu germà petit, Jason. A la perifèria de Birmingham i als marges de la societat, la família Billingham realitza rituals extrems i trenca els tabús socials en una vida determinada per factors que escapen al seu control. De vegades, sorprenent i amb un humor inquietant, es presenten tres episodis com una poderosa evocació de l'experiència de créixer en un pis del Black Country d'Anglaterra.

Dijous 6 de juny, Nuestro Tiempo (Carlos Reygadas, Mèxic)

Una família viu al camp mexicà criant toros de lídia. Esther està a càrrec del ranxo, mentre el seu marit, Juan, un poeta reconegut a nivell mundial, cria i selecciona els animals. Quan Esther s’enamora de Phil, un ensinistrador de cavalls, la parella lluita per superar la crisi emocional.

Totes les sessions començaran a les 19.30 h i es complementaran amb un petit col·loqui a càrrec d’ASCAP. L'entrada serà lliure fins a completar aforament.

La resta de localitats catalanes que s’han sumat al Tour D’A són: Arenys de Munt, Berga, Figueres, Igualada, La Seu d’Urgell, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Manresa, Sabadell, Sant Carles de la Ràpita, Sant Cugat del Vallès, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. A la resta de l’Estat, també s’hi han sumat Bilbao, Córdova, La Corunya, Granada, Las Palmas, Palència, Pamplona, San Sebastià, Santiago de Compostel·la, Tenerife, Valladolid, Saragossa i Gijón.

Descarregar

(2)
(2)

Compartir

A les xarxes