divendres, 31 març, 2023 - 11:00

Eduard Fernández porta l’homenatge a la seva mare al Teatre L’Artesà

Eduard Fernández

 

  • Aquest cap de setmana, l’equipament públic del Prat de Llobregat presenta per primera vegada a Catalunya l’obra “Todas las canciones de amor”.

 

El Teatre L’Artesà del Prat de Llobregat presenta, dissabte 1 i diumenge 2 d’abril,  “Todas las canciones de amor”, l’adaptació dirigida per Andrés Lima de l’obra de l’escriptor argentí Santiago Loza. Es tracta d’un homenatge a totes les mares en un viatge emocional entre el drama i la comèdia de la mà d’una interpretació excepcional a càrrec de l’actor Eduard Fernández.  Amb les localitats esgotades per al passi de diumenge i últimes disponibles per al dissabte, el teatre acollirà aquest espectacle per primera i única vegada a Catalunya.

“Todas las canciones de amor” parla d’una dona -una mare- i dels misteris quotidians: “Quan l'inexplicable es repeteix, una s'adona que la realitat ha estat presa per la sorpresa”. Des d'aquesta sorpresa ens parla una dona al final de la seva vida. De mare a fill, de fill a mare. Aquesta ‘mare’ no té nom. Les que pateixen, les que busquen amb desenfrenament percebre's a si mateixes, no tenen nom, com si a través d'aquest no nom es pogués nomenar a totes.

Malgrat això, la inspiració és clara. Com explica Andrés Lima, “un bon dia Eduard Fernández em va cridar. Em va contar que volia fer un espectacle sobre la seva mare. Em va dir que volia fer de la seva mare.” L’actor va viure des de la distància la mort de la seva mare, que va tenir lloc la primavera de 2020 víctima de la pandèmia i l’Alzheimer, i ara homenatja la seva memòria en un viatge emocional entre el drama i la comèdia, entre la vida i la mort, entre l'amor i l'oblit i els records.

Lima, Premi Nacional de Teatre, explica que van intentar “crear aquest món difuminat i màgic, tenebrós” i “a la seva manera feliç”, que és la malaltia de l'Alzheimer. “Però no és només això la funció, també és una exploració per la celebració de la vida quan la vida s'acaba”.

El muntatge és un projecte d'Eduard Fernández, Check_In Produccions, Andrés Lima i Assumptes Culturals, en coproducció amb els Teatres del Canal.

 

Premsa Teatre L'Artesà
Mila Rodríguez Medina
T. 934 794 506 / Mòbil 617 67 02 25
mrodriguezm@elprat.cat
teatrelartesa.cat

 

Descarregar

(1)
(4)

Compartir

A les xarxes