dimarts, 19 juliol, 2022 - 13:30

Convocatòria de premsa, dimecres 20 de juliol a les 9 h

Presentació dels programes de vigilància i control de plagues, amb la demostració d’una intervenció a la via pública

 

  • La prioritat d’aquestes programes és la prevenció, però, quan no és suficient per frenar les plagues, es duen a terme accions per combatre-les adequades a les necessitats de cada cas i amb el mínim impacte possible sobre el medi ambient. A la Plaça de Catalunya, es farà demà a les 9 h una demostració d’intervenció per fer front a la proliferació de rosegadors a l’espai públic.

 

La secció de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament del Prat desenvolupa de forma continuada durant l’any programes de vigilància i de control de plagues, amb el suport del personal municipal de manteniment i serveis urbans. Ho explicaran demà dimecres, 20 de juliol, el tinent d’alcalde d’Acció Ambiental, Energia i Serveis Urbans, Quim Bartolomé, i el regidor de Salut Pública i Consum, Gabriel Soriano, a les 9 h a la Plaça de Catalunya, davant de l’accés del Cèntric Espai Cultural del carrer de Jaume Casanovas. Tot seguit, es farà una demostració d’un aquest tipus d’actuacions, concretament per fer front a la proliferació de rosegadors a la via pública.

Els programes de vigilància i control de plagues prioritzen especialment la vessant preventiva. Quan les mesures preventives no són suficients per evitar una plaga, els serveis de Salut Pública activen l’empresa especialitzada en el seu control i les accions pertinents en cada cas. En diversos casos, la plaga es pot resoldre sense aplicar plaguicides, per exemple protegint algun forat. En cas que calgui aplicar biocides, es fa de forma selectiva i utilitzant els productes més específics a les necessitats de cada cas, provocant el menor risc possible per a les persones i el medi ambient.

La demostració de demà correspon a aquesta darrera casuística, concretament a l’aplicació de biocides contra la presència de rosegadors.

 

CONVOCATÒRIA A MITJANS

  • Acte: Presentació dels programes municipals de vigilància i control de plagues, amb demostració d’una intervenció per fer front a la proliferació de rosegadors
  • Dia: Dimecres, 20 de juliol
  • Hora: 9 h
  • Lloc: Plaça Catalunya, davant del Cèntric (accés del c/Jaume Casanovas, s/n).

Descarregar

(2)

Compartir

A les xarxes