dimarts, 5 octubre, 2021 - 11:30

Convocatòria de premsa, dimecres 6 d’octubre a les 11.30 h

El diputat Juan López de Uralde visita la Ricarda amb l’alcalde del Prat

 

Juan López de Uralde, diputat d’Unidas Podemos i portaveu a la Comissió de Transició Ecològica del Congrés, visitarà la Ricarda amb l’alcalde del Prat i representants de l’equip tècnic d’acció ambiental de l’Ajuntament.

 

El diputat del Congrés, Juan López de Uralde, visitarà demà, dimecres 6 d’octubre, l’espai natural protegit de la Ricarda, al Prat de Llobregat. L’acompanyarà l’alcalde de la ciutat, Lluís Mijoler, i personal tècnic de l’àrea d’Acció Ambiental i Energia de l’Ajuntament. D’aquesta manera, Juan López de Uralde, que és portaveu a la Comissió de Transició Ecològica del grup d’Unidas Podemos, respon a la invitació que l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, va fer per carta a principis de setembre a diferents representants de les institucions catalanes i de l’Estat.

Amb aquestes visites, es vol donar a conèixer la Ricarda, entorn natural protegit per la UE i clau per al manteniment dels ecosistemes del conjunt dels espais naturals del delta del Llobregat. Tot i que finalment el Document  de Regulació Aeroportuària (DORA) 2022-2026  aprovat al Consell de Ministres el passat 28 de setembre descarta el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat plantejat per Aena, que suposava la destrucció d’aquest espai natural, l’Ajuntament del Prat considera necessari seguir exposant la importància de preservar-lo definitivament. En aquest sentit, reclama a l’Estat les compensacions ambientals pactades arran de l’anterior ampliació de l’aeroport de fa dues dècades, així com l’aprovació per part de la Generalitat del Pla especial de protecció del delta del Llobregat, pendent des dels anys 80.

La carta d’invitació de Mijoler a la Ricarda també s’ha adreçat als presidents del govern català i espanyol, Pere Aragonès i Pedro Sánchez, respectivament, així com a diverses conselleries de la Generalitat i ministeris de l’Estat, als representants dels diferents grups polítics representats al Parlament i al Congrés o als membres de les meses de les dues cambres. Ja han visitat la Ricarda personalitats com la vicepresidenta del govern espanyol Yolanda Díaz, la presidenta de l’AMB, Ada Colau, o la vicepresidenta del Parlament de Catalunya, Alba Vergès, entre d’altres.

 

CONVOCATÒRIA A MITJANS

  • Acte: Visita del diputat Juan López de Uralde a la Ricarda
  • Dia: Dimecres 6 d’octubre
  • Hora: 11.30 h
  • Lloc: Mirador de l’Illa  (en primer lloc, els mitjans gràfics podran prendre imatges de la visita al mirador. Tot seguit es faran les declaracions).

 

Descarregar

(2)

Compartir

A les xarxes