Salutació de l’alcalde

Lluis Tejedor Ballesteros

La Fira se’n va la Granja de la Ricarda

Ja som de nou a les portes d’una nova celebració de la Fira Avícola de la Raça Prat, concretament la 44a edició. Al llarg dels anys hi ha hagut canvis i transformacions que ens han ajudat a anar construint aquest projecte de ciutat que és la Fira Avícola. L’hem anat adaptant als temps que ens han tocat viure i als espais adients que oferia la ciutat, i n’hem adaptat els continguts per fer-los cada cop més atractius i diversos.  Aquest cop, la principal novetat és el trasllat, de la zona de Cal Gana al recinte firal de la Granja de la Ricarda. Amb aquest equipament es recupera un patrimoni de la ciutat i de la història del Prat, vinculat a l’activitat agrària, situat  pròxim a la zona nova de la ciutat, l’Eixample Sud.

Els criadors i pagesos arriben a la Fira Avícola amb il·lusió i nous reptes. D’una banda, una granja Pota Blava, que actualment és propietat municipal, en què s’han millorat les instal·lacions per assegurar la producció d’aquest producte de qualitat en el futur; de l’altra, els galliners de l’Associació i els seus projectes de conservació, i la nova junta de la Cooperativa Agrícola Prat. En aquesta edició es consolida la presència i la visibilitat del sector de l’economia social i cooperativa del Baix Llobregat, alhora que la Mostra d’Entitats acull bona part del teixit associatiu de la ciutat en un espai nou i renovat.

Gaudirem d’una Fira més atractiva, centrada en els productes locals: el pollastre Pota Blava i els productes de proximitat. De nou, la gastronomia és protagonista de la mà de la restauració local, present en la Fira Tapa (promoguda per l’Associació de Gastronomia i Turisme, AGT) i també en les campanyes gastronòmiques com la del Menú de Fira.

La imatge del cartell de la Fira d’enguany ha estat realitzada pels dissenyadors Satur Herráiz i David Allende, dos pratencs molt vinculats a la vida associativa de la ciutat.

L’estand municipal fa un repàs lúdic i participatiu del que ha representat per a la nostra comunitat la tasca pionera d’educació ambiental efectuada per l’Ajuntament, projecte que ara compleix 30 anys de vida.

Per acabar, vull desitjar-vos a tots i a totes que gaudiu de totes aquestes novetats i que us ho passeu bé en aquesta edició  diferent de la Fira Avícola.

Lluís Tejedor
L’alcalde