Imatge de la Fira

Satur_david_foto_fira.jpg

Satur Herraiz i David Allende són dos pratencs amb una vida associativa molt activa, per la qual cosa  són una parella molt coneguda a la ciutat. El que potser es desconeix més d’ells és la seva faceta professional. Satur, dissenyadora, i David, il·lustrador. Tots dos formen un equip que dona com a resultat imatges que ofereixen informació a través del llenguatge visual i gràfic.

 

Aquest any heu estat els dissenyadors de la imatge de la Fira Avícola i de la Mosta d’Entitats. Què ha significat per a vosaltres?

S: Una de les millors notícies d’aquest any, professionalment parlant. És un desig que tenim des del principi de la nostra carrera. Sempre t’imagines que t’arriba aquesta feina!

D: És una feina que tots els dissenyadors del Prat desitgem. És un dels cartells que ens ha fet més il·lusió fer. És com un reconeixement a la trajectòria professional.

 

-Vosaltres fa més de 25 anys que us dediqueu a aquesta professió. Com heu evolucionat  i com ha canviat el disseny gràfic en aquests anys?

- S:El disseny ha evolucionat molt i nosaltres també hem après molt en aquest temps. Al començament érem més artístics a l’hora de plantejar un encàrrec, i ara ens basem més en el concepte. És el repte del disseny,  comunicar de la manera més artística possible. Hem evolucionat en concepte i qualitat. Hem d’aconseguir resoldre el que el client ens demana. També ha canviat molt la manera de treballar, amb la irrupció de la digitalització.

D. Crec que hem sabut trobar el punt d’equilibri. I aquest cartell n’és la representació.

 

-Expliqueu-nos el concepte i la imatge del cartell de la Fira?

S. Hem volgut presentar un pollastre colorit, amb una imatge potent, expressiva i una mica descarat.

D: En aquest cartell hem unit els conceptes de disseny gràfic amb la tipografia i les textures amb la il·lustració, el dibuix del pollastre, d’una manera que encaixessin les dues tècniques i formessin una sola unitat. 

S: És un pollastre juganer, que està picotejant una lletra del cartell. També hem inclòs el concepte de la nova ubicació, a la Granja de la Ricarda, no només amb tipografia, sinó també amb un fons que emula les rajoles de ceràmica de la Granja.

 

-Vosaltres sempre heu participat molt en la vida associativa pratenca. Com viviu la ciutat?

D: Hem passat pel Conxita Busquets, El Globus, els Diables, les AMPA... És per aquesta vinculació amb la cultura popular pel que ens va fer molta il·lusió ser el comissari i els dissenyadors de l’exposició de Seguici Popular que està muntada a l’equipament de Cultura Popular, La Nau.

 S: Amb molta intensitat, encara que ara estem vivint fora del Prat, però seguim participant en les activitats de l’Associació Gastronòmica i Cultural Les Escarxofes del Prat.

 

-Què n’espereu, del vostre cartell de la Fira d’enguany?

S i D: Que agradi molt!