Salutació de l’alcalde

Lluis Tejedor Ballesteros

Pollastre, carxofes, gastronomia, vida associativa, cooperativisme i activitat econòmica. Tot en una Fira.

Any rere any, els pratencs i les pratenques acudim a la Fira Avícola a contemplar amb orgull de “pota blava” els galls més bonics. Els criadors i criadores del Prat s’ocupen que cada any els pollets es converteixin en aquests magnífics exemplars que concursen per endur-se els millors premis en les diverses modalitats que es preveuen i que fan el gaudi de tots els visitants.

Cada cop hi ha més persones que s’acosten al Prat a conèixer la nostra Fira, atrets per la possibilitat de degustar la millor gastronomia de proximitat o endur-se cap a casa productes locals com el Pota Blava o la Carxofa Prat, entre altres productes del Parc Agrari que es poden trobar a la Mostra Agrícola i Ramadera i al mercat de pagès del diumenge.

En el mateix recinte, hi trobem la Mostra d’Entitats, que en la 16a edició compta amb una gran vitalitat, tal com ho demostren les més de 100 entitats de la ciutat que  al llarg del cap de setmana hi organitzen diverses activitats de caire cultural, educatiu, social i esportiu.

També podem passejar per la Mostra Comercial, on els diferents sectors de l’activitat econòmica i comercial de la ciutat mostren els seus productes i serveis.

Per segon any consecutiu, la Fira de l’Economia Social i Cooperativa hi té el seu propi recinte, per donar a conèixer el seu model d’economia i consum en àmbits com l’habitatge, el finançament, l’alimentació i d’altres.

A l’estand municipal, l’Ajuntament vol mostrar, a través d’activitats lúdiques i divertides, les millores que s'han incorporat al nou servei de neteja i recollida de residus de la ciutat, i la seva nova imatge. A l'entrada de la Fira hi haurà exposats una mostra dels nous vehicles i maquinària diversa.

Segur que ja heu vist la imatge de la Fira d’enguany, aquest cop sorgida de la imaginació i la tècnica de Laia Ruz, una jove il·lustradora pratenca que s’està obrint un prometedor camí en la seva carrera professional.

Aquest és el segon any que la Fira Avícola s’instal·la a la granja de la Ricarda. Hi trobareu una configuració una mica diferent, pensada per adaptar el recinte a la situació d’obres que hi ha en l’entorn de l’equipament i per fer els accessos més fàcils per a tothom.

Només em queda desitjar-vos a tots i a totes una molt bona Fira Avícola i que gaudiu de la nostra festa d’hivern.

 

Lluís Tejedor

L’alcalde