La Ricarda, l’espai gastronòmic de la Fira Tapa

La 45a edició de la Fira Avícola del Prat,  té el Pota Blava com un dels seus protagonistes  i enguany trobarem l’espai gastronòmic  del Fira Tapa i el restaurant de la Fira a l’edifici de La Ricarda, un espai de més de 900 m2. Els camps del Parc Agrari del Baix Llobregat estaran més a prop que mai del públic en aquest espai, una antiga granja lletera reconstruïda que s’obre als visitants del Prat i de la comarca durant els dies de celebració de la Fira Avícola.

 Els restaurants del Prat participants en el Fira Tapa  i l’oferta de Menú de Fira, esmorzars de pagès i take away al Restaurant de la Fira posen de nou l’accent en els productes locals de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat, el pollastre Pota Blava i la carxofa Prat especialment, i en la gastronomia local com a protagonistes. 

Novament  amb una oferta que crida a Menjar-se la Fira i on es podran degustar més de 20 tapes elaborades pels bars i restaurants del Prat que hi participen. Es manté el menú del Consell Regulador Raça Prat i el Take Away Pota Blava, així com l’esmorzar de pagès. Tot plegat, acompanyat d’actuacions musicals, activitats infantils, tallers de cerveses artesanes del Barcelona Beer Festival maridades amb Carxofa Prat,… que es duran a terme a la zona gastronòmica de la Fira Avícola.

Hi participen:  

1 . Postres. Le tigre + Pastisseria Nova San José

2.  Valentina Guisado + Cooperativa Agrícola Prat

3. Tu salsita

4. Granja Torres + Associació de Gastronomia i Turisme

5. Time’s Café

6. Bar del Mercat Blanes

7. Novecento

8. Cèntric GastroBar

9. Sánchez Casal

10. Padel Delta Prat

 

      Preu tiquet 4 tapa + 2 bebidas · 13 €

      Preu tiquet 1 tapa + 1 bebida · 3,5 €

 

Al Restaurant de la Fira, el Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat ofereix els tradicionals esmorzar de pagès, el Menú de Fira i el menú Take Away per endur a casa.

 

ESMORZAR DE PAGÈS     10€

Dissabte i diumenge de 10 a 12h

- Carxofa Prat a la brasa

- Mongetes de Santa Pau

- Botifarra ecològica de cal Fusteret

- Pa & allioli

- Cervesa Inèdit 33cl. En cas de canvi +1€

MENÚ DE FIRA    20€

Dissabte de 13 a 16h i de 19,30 a 22,30h

Diumenge de 13 a 16h

- Mini aperitiu de hummus de Carxofa Prat.

- Amanida amb fulles verdes de la Cooperativa del Prat, remolatxa, Carxofa Prat, Avellanes de Reus i vinagreta clàssica.

- Pota Blava cuit a baixa temperatura, a la Catalana, amb panses, poma i prunes.

- Les postres especials de Le Tigré Cakes.

TAKE AWAY (per emportar) 12€

Divendres de 19,30 a 22,30h

Dissabte de 13 a 16h i de 19,30 a 22,30h

Diumenge de 13 a 16h

- Pota Blava cuit a baixa temperatura, a la Catalana, amb panses, poma i prunes.

- 3 croquetes de Pota Blava.

- Buen packaging para Take Away. Bolsas y pegatinas

 

AULA DE CUINA I ACTIVITATS GASTRONÒMIQUES

Durant tot el cap de setmana hi haurà música, tallers de cuina i showcooking a l’espai de l’Aula de Cuina que es podran seguin en directe. L’elecció de la millor tapa gastronòmica dels restaurants, en la que participen diferents restaurants i tallers i jocs infantils

Programació prevista:

- Viernes 14

- 18h: Live Painting

- Sábado 15

- 11h: Live Painting

- 11 a 13h: Show Cooking QT POTA BLAVA · Tapa gastronómica

- 12,30h: Sergi Shine

- 17h: Live Painting

- 18h-18,45h: Aula de Cuina Dones: Susana Aragón (Plat Favorit dels Catalans)

- 19h-19,45h: Aula de Cuina Dones: Mónica Escudero

- 19,30h a 22,30h: Dixieland (interior)

- Domingo 16

- 11h a 11,45h: Taller infantil de cuina. Aina Martín

- 12h a 12,45h: Aula de Cuina: Yuri Torres per confirmar

- 13 a 16h: Miss Loopita

- 18 a 18,45h: Aula de Cuina Dones: Rosa Farrés (Secrets del Pota Blava)

- 19 a 19,45h: Aula de Cuina Dones: Rosario Perales (Tradició amb producte local)

 

Més informació:  http://quintotapa.cat/index.php/fira-tapa 

Facebook: Gastronomia Baix Llobregat · Twitter @agtbaix • Instagram @quintotapa

Organitza: Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT) •Ajuntament del Prat

 

 

Descarrega't el programa!