La formació és un aspecte essencial per a la posada en marxa i la consolidació de les empreses de recent creació. Per això us oferim un seguit d'accions formatives per l'emprenedoria.

Aquesta formació està definida passant per les diferents etapes de la transformació d’una idea de negoci en una empresa, tractant l’assumpció de riscos i prenent consciència de les principals dificultats dels moments inicials, assumint la gestió econòmica i fiscal de l’activitat i com no podria ser d’una altre manera amb un gran espai destinat a l’aspecte estratègic, comercial i de comunicació per captar clients.

 

*Si teniu interès en qualsevol d’aquests cursos, podeu inscriure-us trucant al telèfon 93 478 68 78, enviant un correu a elpratempren@elprat.cat.

7 d'abril de 9.30 a 12.30 hores

Adreçat a les persones que tenen una idea de negoci i volen crear la seva pròpia empresa. El curs dona a conèixer la eina que serveix per analitzar la viabilitat tècnica i econòmica de la idea de negoci. La sessió analitza què és un pla d’empresa, per a què serveix i la seva estructura.

21 d'abril de 9.30 a 14.00 hores

Ensenyar com fixar el preu dels productes o serveis i veure com aquesta decisió afecta a la viabilitat de la idea de negoci. Entendre com es fixen els preus dels productes o serveis. Comprendre la importància del marge.

7, 8, 9, 14 i 15 de setembre de 14:15 a 17:00 hores

L’objectiu d’aquest curs és el de crear i optimitzar un perfil d’empresa a Instagram i Twitter. Conèixer el funcionament tècnic per publicar continguts i gestionar la comunitat de totes dues xarxes socials per fer-les créixer. Comunicació i creació de concursos i campanyes publicitàries.

10, 16, 17 i 23 de juny de 14:00 a 17:00 hores

Aprendre a identificar objectius, mostrar els productes i serveis de forma atractiva, editar i publicar vídeos, evitar errors habituals, millorar la difusió, conèixer els dispositius a baix cost que poden millorar la qualitat dels nostres vídeos i experiències inspiradores d’èxit.

2 de juny de 9.30 a 12.30 hores
Donar eines per fer un anàlisi comptable de la situació i saber prendre decisions. Analitzar la viabilitat econòmica i financera d'un projecte empresarial. Saber elaborar i interpretar un balanç, un compte de resultats i una previsió de tresoreria.

10, 16, 17 i 23 de juny de 14.00 a 17.00h

Aprendre a identificar objectius, mostrar els productes i serveis de forma atractiva, editar i publicar vídeos, evitar errors habituals, millorar la difusió, conèixer els dispositius a baix cost que poden millorar la qualitat dels nostres vídeos i experiències inspiradores d’èxit.

28 i 30 de juny  de 9.30 a 13.30 hores

Adquirir una metodologia de registre, càlcul i presentació dels seus models tributaris  per internet.

7 de juliol de 9.30 a 14.30h

Adquirir coneixements i habilitats per fer un bon networking, saber detectar oprtunitats de negoci, distingir entre networking i cooperació i emportar-se a casa oportunitats de negoci reals.

21 de juliol de 9.30 a 13.30 hores
Descobreix els models de negoci que et permeten arrancar o potenciar un projecte amb un baix nivell d’inversió i amb una gran introducció al mercat on et vols dirigir.

7, 8, 9, 14 i 15 de setembre de 14.00 a 17.00 hores

L’objectiu d’aquest curs és el de crear i optimitzar un perfil d’empresa a Instagram iTwitter. Conèixer el funcionament tècnic per publicar continguts i gestionar la comunitat de totes dues xarxes socials per fer-les créixer. Comunicació i creació de concursos i campanyes publicitàries.

27 i 29 de setembre de 9.30 a 13.30 hores
Com aconseguir les avantatges competitives que poden fer augmentar les ventes i obtindré major marge del teu negoci aplicant les estratègies adequades al teu negoci.

28 de setembre i 1 i 6 d'octubre de 14:30 a 16:30 hores

Analitzar els canvis i les tendències que s'han consolidat durant la pandèmia perquè el comerç local pugui saber com adaptar els seus negocis a la nova situació. Treballarem perquè el comerç local sàpiga quins canvis són imprescindibles fer en el seus negocis i com abordar-los, tot veient exemples d'altres comerços locals que ja els han implementat i com els funcionen.

23, 25 i 30 de novembre de 14:30 a 16:30 hores

Es treballarà des de l'anàlisi de l'estratègia comercial i de comunicació particular de cada comerç local per a finalment usar l'aparador com un canal més de comunicació per a aconseguir els objectius de vendes i integrant la seva proposta juntament amb la resta de canals que cada comerç usi.

*Si teniu interès en qualsevol d’aquests cursos, podeu inscriure-us trucant al telèfon 93 654 82 16, enviant un correu a comerc@santboi.cat.

12 i 19 d'abril de 9.30 a 12.30 hores (2 sessions)

Dotar d'eines i coneixements a les persones emprenedores i empresàries per posar en marxa una estratègia i una operativa comercial que els hi permeti generar un argumentari de vendes potent per començar una adequada acció comercial.

Imparteix Energivity Consulting. Mónica Mendoza.

27 d'abril de 10 a 13 hores

Desenvolupa la teva idea de negoci mitjançant el pla d'empresa i viabilitat econòmica, una eina que et permetrà analitzar l'oportunitat de negoci i examinar la seva viabilitat tècnica, econòmica i financera.

Imparteix Ajuntament de Sant Boi. Sonia Palau.

3, 5 i 7 de maig de 14 a 16.40 hores (3 sessions)

Descobreix la teva marca personal i dona-la a conèixer a través d'internet. Coneixerem la importància de tenir una bona marca personal, els seus beneficis i el valor afegit que pot aportar a un emprenedor i a un negoci. Veurem les possibilitats de difusió més habituals que ofereix internet perquè la persona emprenedora pugui decidir quina li pot ser útil.

Imparteix Coaching Tecnológico. Emili Rodríguez Miras.

17 de maig de 9.30 a 14 hores

Aprendrem a crear infografies i dissenys amb aspecte professional per il·lustrar qualsevol dels continguts digitals. Conèixer eines web que ens permetran, sense coneixements previs de disseny gràfic, obtenir resultats visualment molt atractius.

Imparteix Coaching Tecnológico. Emili Rodríguez Miras.

19 de maig de 10 a 13 hores

Desenvolupa la teva idea de negoci mitjançant el pla d'empresa i viabilitat econòmica, una eina que et permetrà analitzar l'oportunitat de negoci i examinar la seva viabilitat tècnica, econòmica i financera.

Imparteix Ajuntament de Sant Boi. Sonia Palau.

14, 21 i 28 de juny de 9.30 a 14 hores (3 sessions)

Aprèn a crear i optimitzar el teu perfil d'empresa a Instagram i Twitter. Aquest curs et permetrà conèixer el funconament tècnic per publicar continguts i gestionar la comunitat d'aquestes dues xarxes socials per fer-les crèixer.

Imparteix Coaching Tecnológico. Emili Rodríguez Miras

4 i 11 d'octubre de 9 a 14 hores (2 sessions)

Aprèn les úniques 12 maneres que tenim de captar clients en l'era de la omnicanalitat. Vols saber més? Apunta't a aquesta formació!

Imparteix Energivity Consulting. Mónica Mendoza

18 d'octubre de 9 a 14 hores (1 sessió)

L'objectiu d'aquesta formació és ajudar a les persones emprenedores i a les empreses a tenir èxit orientant el seu negoci. Donar idees de negoci i crèixer al mercat actual, entendre que s'ha de treballar per estar orientat al mercat, identificar les parts d'un model de negoci orientat al client i millorar la idea de negoci.

Imparteix Merk2, S.L. / Carlos Jornada

25 i 27 d'octubre de 14.30 a 16.30 hores

Com aparèixer de forma eficaç a internet? Per ser trobats no n'hi ha prou amb tenir un web. L'objectiu d'aquesta formació és dotar a les empreses, botigues i negocis locals d'eines per atraure als seus potencials clients mitjançant internet amb una estratègia Social, Local i Mòbil.

Imparteix Compactic / Jordi Argelich    

8 i 10 de novembre de 14.30 a 16.30 hores

Repassar els aspectes clau que s'han de tenir en compte per aconseguir que el web aporti valor a l'empresa en forma de vendes o contactes.

Imparteix Compactic / Jordi Argelich

El Prat emprèn és un programa de formació presencial que consisteix en un seguit de tallers de curta durada. L'objectiu és reforçar l'assessorament individual, que busca donar resposta als problemes que es plantegen en el procés d'anàlisi del projecte empresarial i proporcionar eines i coneixements per millorar l'activitat emprenedora. 

A qui s'adreça?

A nous emprenedors i emprenedores i a empreses de recent creació.

Com s'hi pot accedir?

Cal inscriure’s prèviament. Podeu fer-ho per correu electrònic (elpratempren@elprat.cat), trucant al telèfon 93 478 68 78, a través de la seu electrònica, de les inscripcions en línia o presencialment, al Servei de suport a les persones emprenedores i a les empreses del Centre de Promoció Econòmica.

On i quan s’imparteixen els cursos?

Generalment, els cursos s’imparteixen al Centre de Promoció Econòmica. Els horaris dels cursos depenen de la programació.

Cost dels cursos

Gratuït.

*Aquests cursos estan subvencionat per la Diputació de Barcelona.

Documents relacionats

pla de formació 2021 (pdf - 1366577 bytes)

Digiempren.Diba

La diputació de Barcelona ha creat una plataforma de formació gratuïta per a comerciants, artesans/es i creadors/es on es poden trobar cursos i miniguies. Només t’has de registrar i ja podràs accedir a tot el contingut.

https://digiempren.diba.cat/

Temes relacionats

Formació per a persones emprenedores

Oferta d’accions formatives per posar en marxa i consolidar un negoci.

Formació per a comerciants

Accions formatives per millorar la competitivitat del comerç local.

Formació contínua prioritàriament persones treballadores

Cursos de formació professional dirigits a treballadors i treballadores en actiu

Programes de suport i innovació per a l'empresa

Punt d'informació sobre serveis i recursos destinats a fomentar la consolidació empresa...

Servei de creació d'empreses

Conjunt de serveis d'acompanyament i suport a les persones que volen constituir una...

Sou comerciants?

Descobriu opcions per fer més competitiu el vostre negoci.

Voleu crear una empresa d'economia social ?

Serveis d'acompanyament per desenvolupar els vostres projectes d’economia social.

Segells de qualitat


Certificació ISO 9001