El projecte "Youth Employ ment in the Port sof the Mediterranean (YEP MED)", cofinançat pel Programa de Cooperació Transfronterera de l'Instrument Eurppeu de Veïnatge i liderat per l'Escola Europea -Intermodal Transport (Espanya), té com a objectiu desenvolupar recursos de formació i capacitació professional portuària, adaptats a les necessitats del sector per enfortir l'ocupabilitat, augmentar i millorar les oportunitats locals d'ocupació.

Al projecte, que té una durada de 30 mesos  (setembre de 2020 -març de 2023), hi participen 7 països mediterranis: Egipte, França, Itàlia, Jordania, Líban, Tunísia i Espanya, amb 8 Comunitats logístiques portuàries: Aqaba, Barcelona, Beirut, Civitavecchia, Damietta, Marsella, Rades -La Goulete i València.

El YEP MED vol proporcionar als joves, especialment aquells que no treballen, ni estudien, i a les dones, una formació professionlitzadora en l’àmbit portuari que els permeti millorar la seva ocupabilitat.

Dins el marc d’aquest programa transfronterer, el 6 d’octubre de 2021 inicia la primera edició del curs Gestió Administrativa i Financera del comerç internacional en l'àmbit portuari de 100 hores i amb pràctiques en empresa, fruit de la col·laboració entre l’Escola Europea -Intermodal Transport del Port de Barcelona, Barcelona Activa i l’Ajuntament del Prat de Llobregat dins del marc del projecte YEP MED.

  • Format del curs: virtual 
  • Adreçat a:  persones joves fins a 35 anys i dones, preferentment en situació d'atur demandants d'ocupació amb coneixements d'anglès de nivell B1 i una formació o experiència en gestió administrativa o en comerç internacional, o en transport i logística de magatzem.

La formació té com objectiu introduir els aspectes clau relacionats amb les operacions d’importació/exportació i proporcionar una experiència en l’administració amb un coneixement de primera mà del Port de Barcelona, les seves infraestructures, equips logístic i operacions, a través d’una metodologia didàctica de "Learning by doing".

 

Per a més informació contactar amb Isabel Escamilla, tècnica referent, trucant al 93 478 68 78 Ext. 5652 o per correu electrònic: escamilla@elprat.cat