Veterinari col·laborador per a l'atenció d'ocells ferits

Si ens trobem un ocell a terra, cal valorar si l’hem d’ajudar, especialment si acaba de néixer o està a punt de volar, ja que potser ha caigut del niu i es troba en un lloc perillós. Si està ferit, el podeu portar al veterinari col·laborador de la ciutat.

Els ocells poden patir cops o caure del niu, un fet que passa més sovint durant els mesos de maig, juny i juliol, època de cria i quan aprenen a volar. Per aquest motiu, l’Ajuntament del Prat ha signat un conveni amb la Generalitat de Catalunya per poder tenir el servei d’atenció a ocells a través d’un veterinari.

Per tant, si en trobem un a terra, el primer que hem de pensar és que no s’ha de tocar si no cal. Si no està ferit, ens haurem de fixar en com és: acabat de néixer, a punt de volar o si és un falciot. En el cas que sigui un poll i pots veure el niu, posa’l allà, si no és així, posa’l a un punt segur del voltant. Si està aprenent a volar i el veiem en un lloc perillós, busca un punt segur i deixa’l allà. Si està en un lloc segur, no el toquis. En el cas del falciot, el pots col·locar a un lloc elevat i observar si vola.

En el cas que el falciot no voli o l’ocell estigui en perill, hauràs de portar-lo al veterinari col·laborador de la ciutat:

Clínica Veterinària Dálmata

Carrer de Rosa Ribas i Parellada, número 56.

Horari és de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 17 a 20:30 h.

Els dissabtes, de 9 a 14 h.

 

Si la clínica roman tancada, hauràs de trucar al 112.