Estratègia alimentària de la ciutat

Fes l'enquesta! Participa a l'estratègia alimentària de la ciutat!

 

L’Ajuntament del Prat dona un pas endavant en l’elaboració de l’estratègia alimentària de ciutat i ho fa amb unes enquestes que han d’emplenar els pratencs i pratenques. D’aquesta manera, l’Ajuntament podrà identificar les mancances i les potencialitats del sistema alimentari local i conèixer, de primera mà, els hàbits de la ciutadania així com els marges de millora en qualitat alimentària.

Al 2021, es va començar la redacció de l’estratègia, un document que ara es tancarà amb l’aportació ciutadana a través d’aquestes enquestes. Abans, però, s’ha treballat en coordinació amb agents del municipi i que són representatius en la cadena agroalimentària local com ara pagesos i persones relacionades amb l’agricultura, equip tècnic del Parc Agrari, comerç minorista, cooperatives de consum, restauradors, menjadors escolars i centre d'atenció de salut primària, així com un equip de tècnics municipals.

Aquest procés s’està desenvolupant actualment amb suport de la Fundació Daniel Nina Carasó  a través  d’una subvenció a l’entitat Espigoladors  a càrrec del desenvolupament d’aquesta fase participativa de l’Estrategia Alimentación Sostenible - Fundación Daniel y Nina Carasso (fondationcarasso.org)

De fet, el Prat ja fa anys que aposta per donar suport als projectes d’entitats que treballen per promoure un sistema alimentari més sostenible, inclusiu i sa. L’any 2021, l’Ajuntament del Prat ja va signar la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana (CARM) com a mostra del seu compromís en l’avenç cap a sistemes alimentaris que respectin el medi ambient, segurs i inclusiu. A més a més, ha treballat per crear projectes, acords i col·laboracions amb Fundesplai, la Fundació Cassià Just, la Fundació Esperanzah i Espigoladors, entre d’altres. I, finalment, cal posar en valor la posada en marxa del Grau Mitjà de Producció Agroecològica, a l’Institut les Salines, l’establiment del Mercat de Pagès fa més de deu anys, la promoció del projecte de la Botiga Solidària i totes les campanyes de promoció del producte local del Parc Agrari.

Per participar en l’enquesta, heu d’emplenar aquest formulari. Durant les pròximes setmanes es donarà a conèixer el document de l’estratègia així com les principals accions que es posaran en marxa properament.