Carnaval 2020

Tot de cap per avall! Cap ovella amb la seva parella ni gallina al seu corral, ni fills que obeeixin els pares ni serfs que serveixin senyor: ha arribat el seguici dels pecats capitals per portar la disbauxa sense ordre ni llei. Cada any, un dels set, l’escollit, farà de rei mentre duri el reialme del Carnaval. Dijous Gras, el pregó serà el dictat per set dies de gresca, fins Dimecres de Cendra que, mort, ens farà testament per passar la Quaresma sense sofriment.

Dijous, d’ous no en tindrem prou, i amb emoció però sense pressa, coneixerem el gran pecat de la Supèrbia. Divendres, Sant Cosme i els mercats, de xitxarel·los i gatzarosos estaran abarrotats. Dissabte, El Prat sencer sortirà a ballar al carrer, i durant un foll cap de setmana la reina serà la galvana. Dilluns recuperarem l’alè. Dimarts, la xocolata endolcirà l’amarga vetlla de Sa Majestat, i dimecres, mort i fet cendra, sentirem el que n’hem heretat.     

Set dies perquè les bèsties facin de pastor, set dies perquè el pecat sigui virtut, set dies sense culpa ni perdó, set dies de déus pagans i diversió. Un cop l’any, des d’antic, des de que els avis eren nens de pit, durant aquesta festa mil·lenària que dura una setmana sensacional, saludem el rei del Carnaval!

Agenda de Carnaval


Carregant activitats...

Carregant activitat...

Notícies

Veure totes
processó del plor i del dol

dilluns, 2 març, 2020 - 10:00

L’Escola d’Arts en Viu, al Carnaval de la Supèrbia

Joves Teatre i Marching Band participen al carnaval del Prat

dissabte, 29 febrer, 2020 - 10:45

El Carnaval de Sant Cosme alerta de l'emergència climàtica

La comunitat educativa, entitats i grups de Sant Cosme han els carrers del barri de colors i missatges reivindicatius, aprofitant la festa de Car...

dimecres, 26 febrer, 2020 - 19:00

Dimecres de Cendra finalitza una setmana de Carnaval

La Sardinada popular i l’encesa de la foguera de la Quaresma tanquen el...

A les xarxes

Instagram