Esteu aquí

Dimecres de Cendra finalitza una setmana de Carnaval

La Sardinada popular i l’encesa de la foguera de la Quaresma tanquen el Carnaval de la Supèrbia

dimecres, 26 febrer, 2020 - 19:00

Sa Majestat Carnestoltes ha mort. Després de set dies d’excessos i festa, hem enterrat al rei amb gran tristor. La Supèrbia ja descansa i amb l’encesa de la foguera de la Quaresma, el #carnavaldelprat s’acomiada fins a l'any vinent.

Dimarts a la tarda, les autoritats del Carnaval, van vetllar el taüt del Rei Carnestoltes instal·lat al Cafè de L’Artesà. Allà, vam escoltar les seves darreres paraules, desconsolats per la pèrdua. Per fer més suportable la pena, la Casa de Andalucía, va preparar un deliciós potaje, que van tastar tots els assistents.

Però la mort de Sa Majestat no pot ser només pena. Dimecres de Cendra la festa ha continuat. La Processó del plor i del dol per Sa Majestat Carnestoltes i la comitiva de ploraners i ploraneres s'ha reunit a la pl. de la Supèrbia i ha acompanyat amb llàgrimes i laments el taüt del Rei fins a la pl. de la Vila. Allà, per fer l’espera més suportable, la Casa de Aragón ha estat l’encarregada de preparar els 100 quilos de sardines la Sardinada Popular. Els més petits també han pogut ballar i cantar amb l’actuació del grup Sambà de festa.

La música i animacions de la Marching Band i el grup de Teatre Joves de L’Escola d’Arts en Viu han acompanyat durant tot el seu recorregut la processó. Un cop a la pl. de la Vila, ploraners i ploraneres han pogut expressar la seva tristor per la mort de Sa Majestat, i han compartit amb tots els presents el testament del Rei. La processó ha continuat fins a la pl. de l’Església acompanyada pel foc i tambors de la Colla Jove de Diables del Prat, on s’han deixat les ofrenes del Carnaval i s’ha fet l’encesa de la foguera de la Quaresma, foc  purificador dels excessos del Carnaval.

Ens acomiadem del Carnaval de la Supèrbia! Visca el Carnaval del Prat!

Reportatge fotogràfic:  

Dimecres de Cendra

Reportatge Elprat.tv:  

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 8 abril, 2021 - 10:00

La taula rodona sobre feminismes diversos tanca el cicle En Femení d'aquest març

La xerrada va comptar amb la participació de l'advocada Pastora Filigrana i...

dimecres, 7 abril, 2021 - 11:00

Arriba la Primavera de llibres i lletres al Cèntric

Un conjunt de propostes literàries adreçades a diferents públics i pensades...
convocatòria /Unzip 2021

dijous, 1 abril, 2021 - 12:30

Oberta la convocatòria de projectes artístics /Unzip 2021

Propostes que posin en relació el territori i les comunitats del Prat amb les...