Esteu aquí

Talent, innovació i creativitat, les claus per millorar l’activitat econòmica i l’ocupació

Juny 2018

Sabem que darrere de moltes situacions difícils, individuals i familiars, sol haver-hi dificultats per accedir al món laboral. Joves amb molts obstacles per trobar la primera feina, persones de mitjana edat en situació d’atur amb la missió quasi impossible de reinserir-se en el mercat laboral i un gruixut nombre de dones amb feines precàries. Aquest és el panorama després de més de deu anys de la crisi econòmica i social que encara estem arrossegant. Davant d’aquesta situació, és molt important posar en valor l’esforç i l’actitud positiva d’institucions, associacions, sindicats, empreses i persones que treballen conjuntament per fer realitat propostes destinades a millorar l’activitat econòmica i la situació laboral del Prat. El resultat d’aquesta tasca conjunta ha estat la signatura del tercer Pacte local per a l’ocupació i l’activitat econòmica del Prat, que es basa en el model de ciutat que estem construint entre tots i totes. Un model de ciutat, equitatiu i igualitari, que garanteixi majors oportunitats de treball per a la ciutadania, amb una ocupació de qualitat, que preservi els drets socials i amb una activitat econòmica respectuosa i sostenible.

En aquest escenari postcrisi, els objectius que ens hem marcat passen per enfortir el sector industrial i l’economia productiva, amb l’ambició de posar el focus principal en el talent de les persones com a element impulsor de la innovació. La innovació, el talent i la creativitat, que han de servir per a la transformació i millora de la competitivitat, van estretament lligats a una aposta per la formació i la qualificació professional, que les administracions han de facilitar i garantir, tal com es recull en aquest Pacte.

Vull agrair a tot els grups municipals i a tots els agents econòmics i socials, el consens acordat i la seva disponibilitat i compromís en el treball per aconseguir millores en l’activitat econòmica, treball digne i drets socials, que són la base per assolir el benestar d'una ciutadania que aspira a fer realitat els seus projectes vitals.

 

Lluís Tejedor