Esteu aquí

Al Prat, ens agrada fer esport

Abril 2019

Només cal entrar a qualsevol equipament esportiu, o donar una ullada als patis de les escoles, o passejar pel camí de la platja i pels Espais Naturals, per adonar-se que sempre hi ha gent practicant-hi algun esport, jugant-hi, caminant-hi o corrent-hi. Si aquesta percepció la traduïm en números, es concreta en el fet que hi ha 10.052 persones abonades als equipaments esportius municipals, que hi ha 4.304 esportistes que pertanyen a alguna de les 59 entitats de la ciutat i que es compta amb 68 espais esportius entre el nucli urbà i el territori.

El teixit associatiu que formen les AMPA, les entitats i els clubs esportius, juntament amb l’aposta municipal per fomentar l’activitat esportiva al llarg dels anys, han creat aquest ecosistema en què fer esport és una pràctica fonamental del dia a dia de la ciutat. Ara, acomplint el compromís del Pla d’Actuació Municipal 2015-2019, l’Ajuntament ha aprovat, amb la participació activa de tots els agents implicats, el Pla Local de l’Activitat Física i l’Esport, amb la finalitat de posar les bases per seguir millorant el sistema esportiu de la ciutat i afrontar els reptes actuals i de futur.

I el principal repte és seguir apostant per la pràctica esportiva, no només com a benefici per a la salut i la prevenció de malalties, sinó també com a mitjà de socialització que crea i enforteix relacions personals, afavoreix el desenvolupament d’infants i joves, contribueix a la transmissió de valors positius i facilita la integració social; i fer aquesta aposta garantint sempre l’accés a la pràctica esportiva a tota la ciutadania en igualtat d’oportunitats.

Us animo a tots i a totes per a seguir practicant qualsevol tipus d’activitat esportiva, la que us agradi més, la més adient per a la vostra edat, els vostres gustos i la vostra condició física.

 

Lluís Tejedor