Esteu aquí

Tret de sortida a les activitats per commemorar el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

dilluns, 2 maig, 2022 - 13:45

El proper 28 de maig, és el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones. El programa de Feminisme i LGTBI, juntament amb els departaments de Salut i d’Esports de l’Ajuntament vol commemorar aquesta jornada amb una sèrie d’activitats que posin de manifest la importància de cuidar i garantir la salut de les dones d’arreu del món.

Aquest programa ha estat elaborat conjuntament amb entitats pratenques, els Centres d’Atenció Primària de la ciutat i el Centre de Promoció Econòmica.

Activitats programades

El programa d’activitats per celebrar el Dia de la Salut de les Dones combina activitats teòriques i pràctiques. Totes elles tenen per objectiu fer reflexionar a la ciutadania sobre com afecten els condicionants socials a la salut de les Dones i com posar-hi remei a través del benestar emocional o la connexió amb el propi cos, entre d’altres.

  • La primera activitat és “Rols de gènere, autoestima i empoderament femení”. Serà a càrrec d’Stefany Martínez i Helena Reñé, referents de Benestar Emocional i Comunitària del CAP 17 de Setembre i del CAP Ramona Via respectivament. Es realitzarà el dimecres 4 de maig a les 10:30 h.
  • La segona activitat és “Gimnàstica emocional” i es durà a terme durant el dilluns 16, 23 i 30 de maig a les 10 h. A càrrec de l’educadora emocional, Liliana Navarrete, les participants faran un entrenament en competències emocionals on treballaran temes relacionats amb el creixement personal .
  • El 19 de maig a les 17 h, hi haurà un “Taller de primes auxilis” que comptarà amb la presència de Paco Marín (metge) i Emi Ruíz (infermera) del CAP 17 de Setembre. 
  • El 25 de maig a les 18 h es realitzarà “Nutrició durant la menopausa”, una xerrada a càrrec de María Cuevas, nutricionista del CAP 17 de Setembre, on es parlarà de recomanacions dietètiques en la menopausa.
  • El dijous 26 de maig a les 18 h, serà el torn de la taula rodona “Salut, treball i gènere”,  a càrrec d’Andrea Alvarado, de la Cooperativa d’advocades l’IACTA i Raquel Galicia, treballadora social del Centre de Promoció Social Francesc Palau del Prat. La moderació anirà a càrrec de Paola Henríquez, tècnica de l'Àrea municipal de Desenvolupament Econòmic.

Per més informació podeu consultar el web del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

Compartir