Esteu aquí

La primera reunió del mandat del Consell de Salut tracta els principals projectes del Pla de Salut

dimecres, 20 novembre, 2019 - 12:30

El passat 14 de novembre es va celebrar la primera sessió del Consell Municipal de Salut d’aquesta legislatura. Hi van participar moltes cares noves, començant per la seva presidenta, Marina García Vargas (regidora de Salut Pública i Consum), i el vicepresident Juan Carlos Moreno Roig (tinent d’alcalde de l’Àrea de Benestar i Salut, i regidor d’Activitat Física i Esports). També hi van ser presents altres persones en representació de les entitats, partits polítics, àrees bàsiques de salut, administracions sanitàries i personal tècnic municipal... que es van donar la benvinguda reafirmant el compromís per a la millora de salut de la població pratenca.

Durant la reunió s'explicà el funcionament dels projectes tractors del Pla Local de Salut:

1) El recorregut durant aquest any de l’Estratègia de salut mental comunitària.

2) Els avenços i contactes realitzats per construir el projecte de Prescripció social d’actius de salut comunitària al municipi, al qual com a recurs afegit, hi ha la incorporació d’una tècnica municipal per treballar-hi.

3) Nova edició (tardor-hivern 2019) de l’Aula de Salut que cohesiona i vertebra les accions formatives adreçades a la població, de forma accessible i gratuïta.

4) Com a novetat, altres projectes d’alt impacte, que se sumen als ja existents, com ara l’escola d’estiu familiar “Healthy families”.

5) Recordatori (febrer 2019) de la creació del grup impulsor de l’Observatori local de la qualitat dels serveis sanitaris, reponsable del qual és el cap de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament (secretari, també, del Consell Municipal de Salut).

Entre les persones assistents es va generar un interessant debat en relació a qui podrà fer de prescriptor/ora dels actius de salut. Al Prat disposem d’una extensa xarxa de recursos susceptibles d’utilitzar-se com a tals, i havent entitats, col·lectius i administracions diverses que operen al territori s’amplia el ventall de l'oferta d’actius i de possibles prescriptors/ores. Des de la presidència del Consell es va prendre nota de totes les aportacions i s’insta a continuar construint aquest projecte entre totes i tots, que de ben segur serà una important eina al servei de les persones i les/els professionals que hi treballen al Prat.

Un espai per compartir

Al  moment dels precs i preguntes, l’AFA Baix Llobregat va informar de la presentació per part de Maria Rosa Giner (presidenta de l’entitat des de fa 25 anys), del seu llibre “L’Alzheimer, un llarg camí de roses i espines”, el dimecres 20 de novembre de 2019, 19 h, al Prat de Llobregat. Més informació a l’agenda.  

Tota la informació sobre el funcionament del Consell municipal de Salut la podeu trobar aquÍ. També els resums de les reunions, inclosa la presentació del 14 de novembre. A l’apartat agenda de elprat.cat/salut es publicaran les properes convocatòries.

Fotografies de la sessió.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 desembre, 2021 - 10:00

Obligatori des d'avui mostrar el certificat covid per accedir a l'interior de restaurants, gimnasos i residències de gent gran

Fins ara, ja era necessari per accedir a sales d’oci i a bars i restaurants...
Curs acollida Nova Ciutadania

dijous, 2 desembre, 2021 - 10:30

L’Ajuntament posa en marxa un nou curs d’acollida de les persones migrades

L’Ajuntament del Prat ha iniciat un nou curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic per un...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...