Esteu aquí

Èxit de convocatòria de l'activitat Healthy Families

L'escola d'estiu d'hàbits saludables completa les places, amb 15 famílies inscrites (22 persones adultes i 26 infants), i obre una llista d'espera

dimarts, 18 juny, 2019 - 11:00

L'activitat Healthy Families és un projecte pioner plantejat com una escola d’estiu familiar per fomentar hàbits saludables, i es farà per primera vegada al Prat, organitzada per l’àrea municipal d’Esports i Salut Pública. En pocs dies s’ha omplert l’aforament de 15 famílies participants, en total hi ha 48 persones inscrites (22 persones adultes i 26 infants).

El fil conductor del projecte és treballar els hàbits de salut de forma integrada, amb una metodologia activa i molt divertida, per tal de presentar les conductes desitjables no com quelcom avorrit, sinó com una forma de compartir temps de qualitat en família. A l’estiu s’acostuma a produir una disminució de l’activitat, i ve de gust fer aquelles coses que durant l’any per l’atapeïment de responsabilitats no ens plantegem fer. Sovint és un moment de replantejament i balanç, tot i que el relaxament de les rutines pot comportar cert d’esvalot a nivell familiar.

Famílies amb infants de 10 a 14 anys

La població diana (famílies amb infants de 10 a 14 anys) ha estat pensada perquè és una època del desenvolupament que genera molta inquietud i incerteses. Per als infants és un període de reordenació de valors, i pot passar que a la recerca de la identitat pròpia generin actituds i comportaments que poden semblar oposats als de les persones adultes del seu voltant.

Aquestes són les diferents propostes que es faran 4 tardes durant el mes de juliol: 1) Hola activitat física, adeu estrès    2) Alimentació conscient   3) Escoltem-nos  i   4) Sortim del cercle, que estaran conduïdes per persones amb expertesa en les diferents matèries des d’una perspectiva activa i experiencial.

Obesitat infantil

Les motivacions des de l’Ajuntament per avançar en les accions formatives i sensibilitzadores en la millora d’hàbits saludables són aclaparadores, per posar un exemple, segons l’OMS l’obesitat infantil es un dels problemes de salut pública més greus del segle XXI. Aquesta qüestió, en un moment com l’actual en què el coneixement sobre nutrició sembla estar a l’abast de tothom, i coneixedores com som que l’activitat física és beneficiosa per a la salut i la prevenció de tota mena de malalties, amb tot i això estem lluny de la pràctica recomanada. Els últims anys, s’ha produït un augment significatiu de les activitats sedentàries dels nostres fills i filles que, pel seu atractiu, han substituït jocs i activitats més mogudes que abans hi predominaven.

Activitat física a l'adolescència

L'adolescència és una etapa en què se sol produir un ràpid declivi de l'activitat física que generen un abandonament de la pràctica esportiva molt freqüent, sobretot en les noies. Per part de les famílies, l’aplicació quotidiana de menús saludables, fomentar la pràctica de l’activitat física o simplement obrir la porta a altres tipus d’activitats diferents a les sedentàries, fins i tot projectar activitats en família que siguin del gust de totes les persones membres per fomentar els vincles i la comunicació, acostuma a ser una feina titànica. Per això hem pensat que el projecte, pot generar vincles entre les famílies i suport mutu que ens permeti prendre consciència, trobar alternatives i avançar. En resum, les motivacions han estat “la raó primera d’una comunitat son les febleses que no es poden resoldre en soledat”.

Llista d'espera

Si sou una família amb infants de 10 a 14 anys i teniu interès, adreceu-vos a salut@elprat.cat hem obert llista d’espera per si hi ha baixes.

Més informació a elprat.cat/salut

Feu una ullada als altres projectes relacionats que es porten a terme des de la secció municipal de Salut Pública i Consum:

Infants actius

Educació per a la salut

Aula de Salut i Consum

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 31 gener, 2023 - 11:30

Inici de l'Aula de Salut 2023

Més complicitats i temàtiques d'actualitat per a una millor comprensió i...

divendres, 27 gener, 2023 - 14:15

Helena Maleno, convidada del primer programa de l’any del Girem el món

La temàtica del programa va ser el racisme i la vulneració de Drets Humans a...