Esteu aquí

Finalitza el cicle Diàlegs del Cèntric

De febrer a maig, han passat pel Cèntric diferents veus dels àmbits del pensament, la reflexió crítica i política i la literatura perifèrica, eixos del cicle

centric_diàlegs_xesus fraga

dimecres, 25 maig, 2022 - 12:00

Aquesta setmana ha finalitzat el cicle de pensament contemporani Diàlegs, organitzat pel Cèntric Espai Cultural. La proposta ha tingut com objectiu oferir un espai de reflexió per poder pensar col·lectivament i compartir visions diferents sobre el nostre present i futur. Així, des de que el cicle es va iniciar el passat mes de febrer, han passat pel Cèntric diverses veus destacades dels àmbits del pensament, la reflexió crítica i la política i la literatura perifèrica, eixos temàtics en els que s’ha estructurat el cicle. De la mà d’aquests ponents i dels coordinadors del cicle –Albert Lladó, Rubén Martínez (La Hidra Cooperativa) i Rosa Ribas- cada sessió ha estat una invitació a reflexionar al voltant de les principals preocupacions del món contemporani.

Darreres sessions

La darrera de les sessions del cicle en l'àmbit literari va comptar amb el periodista i escriptor Xesús Fraga. L’autor va compartir les seves reflexions al voltant de l’experiència de l’emigració i del que significa marxar i retornar, partint de les vivències del seu propi nucli familiar.

Tancant l’eix temàtic de pensament crític i polític, l’investigador i doctor en antropologia Jaime Palomera va posar sobre la taula com el mercat immobiliari ha funcionat de manera oposada al dret a la ciutat, a més de compartir algunes de les mesures necessàries per canviar aquesta realitat.

Per la seva banda, el doctor en filosofia Miquel Seguró va tancar el bloc de pensament, convidant-nos a reflexionar sobre què vol dir que som vulnerables. En la seva ponència, Seguró va plantejar la relació directa entre vulnerabilitat i afectabilitat, i com l’experiència no és només allò que ens passa, sinó el que fem amb allò que ens passa.

Disponibles els àudios de les sessions

El cicle ja ha conclòs, però per a aquelles persones que no han pogut assistir a alguna de les sessions, o bé per als que vulguin recuperar-les i tornar a gaudir dels Diàlegs,  el Cèntric posa a l'abast del públic els àudios de les sessions del cicle. Al canal d'Ivoox del Cèntric podeu consultar aquests àudios. 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 8 febrer, 2023 - 15:30

Art en família torna per capgirar-nos!

La segona edició del cicle es posa en marxa

dimarts, 7 febrer, 2023 - 17:00

Noves actualitzacions de la Guia Sonora del Prat

La Guia Sonora continua fent-se gran amb noves bandes.

dimarts, 7 febrer, 2023 - 13:45

Comencen el tallers per preparar l’acte central del Dia Internacional de les Dones

Es duran a terme tallers de dansa i cant