Esteu aquí

Entren en vigor noves mesures per reduir els contagis de COVID-19

De divendres a diumenge no es pot sortir del Prat, tret de casos imprescindibles i justificables

divendres, 30 octubre, 2020 - 14:30

Avui divendres han entrat en vigor noves mesures restrictives aprovades per la Generalitat a fi de reduir l'expansió de la COVID-19 entre la població. En principi, aquestes mesures tindran una vigència de 15 dies.

Recordeu que podeu consultar el detall de la situació al Prat i de les mesures a seguir a l'apartat elprat.cat/enscuidem.

Les mesures més destacades són les següents:

 • Mobilitat restringida. De les 6 h de divendres a les 6 h de dilluns no es podrà sortir del terme municipal del Prat. Només es permetrà la sortida per motius imprescindibles i justificables (anar a treballar, a un centre sanitari, a cuidar a una persona dependent...). Es demana a la població que es quedi a casa sempre que sigui possible.
   
 • Els bars i restaurants romanen tancats però poden servir a domicili fins a les 23 h. També poden servir menjars per emportar fins a les 21h, i cal recordar que el toc de queda de 22 a 6 h està vigent.
   
 • Se suspenen les activitats extraescolars fora dels grups bombolla.
   
 • Els centres esportius, tant públics com privats, queden tancats.
   
 • Se suspenen les activitats culturals.
   
 • La biblioteca municipal només està oberta per al prèstec i devolució de materials.
   
 • L’activitat docent de l’Escola d’Arts en Viu continuarà en línia.
   
 • Es mantenen la resta de mesures aprovades amb anterioritat (no es poden fer trobades de més de sis persones, no es pot menjar ni beure a l’espai públic, i cal actuar amb responsabilitat, mantenint la higiene i la distància necessàries, entre d'altres).

Afluència als cementiris

Aquest cap de setmana s’espera un increment de l’afluència de persones als cementiris amb motiu de Tots Sants. Està permès visitar els cementiris de la comarca (en el nostre cas, el Baix Llobregat) i no només els del Prat.

Els cementiris del Prat aplicaran diverses mesures de seguretat, mentre que l’autobús PR3 augmentarà la freqüència de pas a 30 minuts el diumenge dia 1 de novembre.

Abonaments

L’Ajuntament ja treballa per retornar o no cobrar pels serveis que han quedat suspesos, tal i com ja es va fer quan va caldre tancar equipaments en la primera onada de la pandèmia.

Cartells informatius

L’Ajuntament del Prat ha instal·lat cartells informatius a diverses zones de la ciutat –especialment als cementiris i als espais naturals i agrícoles- per endreçar l’afluència de persones i recordar les mesures bàsiques de seguretat que cal prendre.

Reforç policial

La Policia Local del Prat reforçarà la seva presència a l’espai públic per tal de vetllar pel compliment de totes aquestes mesures per part de la població.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 25 novembre, 2020 - 09:15

L'Ajuntament reactiva les trucades a persones grans que viuen soles

Tal com ja es va fer durant la primera onada de la covid-19
Piscines CEM Sagnier

dilluns, 23 novembre, 2020 - 17:15

Els equipaments esportius municipals retornen progressivament a les activitats

Aquest dilluns 23 de novembre hem entrat al tram 1 del procés de represa de l...

dilluns, 23 novembre, 2020 - 17:00

L’activitat cultural presencial es recupera de forma gradual

Les noves mesures es revisaran quinzenalment i s'ampliaran serveis i...