Esteu aquí

Els cementiris recomanen començar ja aquest cap de setmana les visites de Tots Sants

S'amplien els horaris d'obertura, es modifiquen els recorreguts i es reforça la vigilància i neteja. També es reforça el servei d'autobús.

dijous, 22 octubre, 2020 - 16:00

Amb motiu de les festivitats cristianes de Tots Sants (1 de novembre) i Difunts (2 de novembre) els dos cementiris del Prat ampliaran els horaris d'obertura, modificaran els recorreguts i reforçaran la vigilància i la neteja i desinfecció dels diferents espais. 

Els cementiris i l'Ajuntament del Prat recomanen que les visites comencin ja aquest proper cap de setmana (24 i 25 d'octubre) per tal que siguin el més espaiades possibles i així evitar les aglomeracions. En aquest sentit, es recomana visitar els cementiris els dies anteriors o posteriors a l’1 de novembre, així com evitar en la mesura que sigui possible les hores punta (d'11 a 14 h). Així mateix, es demana que les visites no superin els 20 minuts.

Horari especial de visites

L'horari especial de visites al Cementiri Vell (Cementiri de l'Est) i al Cementiri del Sud serà, del 24 d’octubre al 2 de novembre, de 9 a 18 h. 

Nous recorreguts

Al Cementiri del Sud s'habilitarà l'entrada principal pel cementiri, que degut a la seva gran amplitud també s’utilitzarà de manera separada com a via de sortida per als visitats de la zona antiga. A més, s’habilitarà una segona sortida per la banda del tanatori per als visitats de les noves agrupacions.

Les persones visitants hauran de circular per la dreta en el sentit de circulació, per tal d’evitar de creu-se de front i mantenir les distancies de seguretat.

Control de l'aforament 

Es farà un control de l’aforament dels cementiris per tal que es garanteixi la distància física interpersonal de seguretat, equivalent a una superfície de 2,5 m2 per persona.

Increment de la neteja i de les eines d'autoneteja

S’incrementarà el servei de neteja i desinfecció dels cementiris diversos cops al dia, amb especial atenció al mobiliari urbà, passamans, lavabos, cadires i escales. S’habilitaran dispensadors de gel hidroalcohòlic en diferents punts. 

Increment de la vigilància 

Es reforça el dispositiu de seguretat amb vigilants a les entrades i sortides.

No està premesa l’entrada ni el consum de menjar i ni begudes als cementiris.

Reforç del servei d'autobús

Per facilitar l'arribada als cementiris en autobús, la línia PR3 incrementarà la seva freqüència de pas fins als 30 minuts els diumenges 25 d'octubre i 1 de novembre. Els dissabtes 24 i 31 el PR3 passa cada hora, però com que també funciona el PR2, entre tots dos fan que la freqüència de pas sigui de mitja hora.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 1 desembre, 2020 - 08:45

1 de desembre, Dia Mundial de la Sida

“Compartim compromisos i respostes”, lema d'enguany

dilluns, 30 novembre, 2020 - 09:15

El nombre de grups escolars bombolla confinats al Prat es redueix a 7

Tots els centres educatius de la ciutat segueixen oberts

dimecres, 25 novembre, 2020 - 09:15

L'Ajuntament reactiva les trucades a persones grans que viuen soles

Tal com ja es va fer durant la primera onada de la covid-19