Esteu aquí

Celebració del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones el 28 de maig

Es duran a terme diverses activitats virtuals per celebrar aquesta jornada.

Dia Salut Dones

dilluns, 18 maig, 2020 - 13:45

El proper 28 de maig, és el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones. Tot i el context d'emergència que estem vivim actualment, el programa de Feminisme i LGTBI, amb el Departament de Salut i Consum de l’Ajuntament vol commemorar aquesta jornada amb una sèrie d’activitats que posin de manifest la importància de cuidar i garantir la salut de les dones d’arreu del món.

La celebració d’aquest dia es realitzarà enmig d’un nou escenari social, marcat per una forta crisi sanitària que, sens dubte, comportarà canvis molt importants a la nostra societat. Tot i això, en aquest nou escenari que s’esdevindrà, s’han de trobar espais i recursos per minvar les possibles afectacions sobre la salut de les dones.

Activitats programades

Les activitats que es duran a terme per celebrar el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones es realitzaran de manera virtual i requeriran d'inscripció prèvia,  al correu dones@elprat.cat o directament al web de les activitats.

La primera activitat es realitzarà el dimecres 27 de maig a les 18 h i anirà a càrrec de l'educadora social Maria Navarrete, que ens ensenyarà a com “Afrontar l'estrès i l'ansietat en moments difícils”.

La segona serà el mateix dijous 28 de maig a les 18 h, amb la coach Rocío Martin, que, amb el seu taller de “Coaching lúdic”, ens ensenyarà tècniques de psicologia positiva, coaching lúdic, intel·ligència emocional, risoteràpia integrativa i mindfulness.

#AlPratEnsCuidem

A més de les activitats programades concretament pel Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, al Prat se se segueixen desenvolupant moltes altres propostes lúdiques, accions i serveis en el marc de la campanya  municipal #AlPratEnsCuidem. Al seu web , podreu trobar altres recursos i informacions per poder superar aquesta situació a la qual hem de fer front a causa del coronavirus.

Un bon exemple del que podreu trobar és la importància de fer activitat física, durant aquest temps de confinament  i com els complexos esportius del municipi estan realitzant activitats on line.

També podreu trobar el nou espai virtual dedicat al Programa de Lleure de la Gent Gran de la ciutat, on realitzen els mateixos tallers que feien als equipaments municipals però telemàticament.

Per acabar, podreu trobar una iniciativa impulsada des del Pla d’Actuació de Sant Cosme (PASC), que consisteix en una dinamització a Instagram (@barrisantcosme) per visibilitzar la contribució de les dones a diferents àmbits que milloren la salut de les persones: l'esport, la ciència, les telecomunicacions, la medicina i l'activisme. L'objectiu és trencar amb els estereotips i rols tradicionalment assignats a les dones. Cada dia es publicarà una petita menció i es convidarà la ciutadania a compartir noms de dones revolucionàries de les seves vides. 

Més informació a elprat.cat/persones

Agenda d'activitats Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

Agenda d'activitats Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones (png - 24073 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 16 abril, 2021 - 12:45

La nova edició de la Festa del Voluntariat pretén apropar-hi la gent jove

Les activitats seran més lúdiques i engrescadores que mai

dimecres, 14 abril, 2021 - 14:45

Prova pilot per fer més inclusives les àrees de jocs infantils de la ciutat

Com a part del treball de promoció de l'accessibilitat i de l’autonomia de les persones amb diversitat funcional, ...

dimecres, 14 abril, 2021 - 14:30

Les persones d'entre 65 i 69 anys ja es comencen a vacunar i se sumen així a la franja de 60 a 65

Al Prat, més de 10.000 persones ja han rebut la primera dosi, mentre que...