Esteu aquí

Arriba l'Octubre Ada Lovelace un any més

El cicle dedicat a la visibilitat de les dones científiques i engingyeres i a la divulgació científica enguany presenta una exposició interactiva

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

Arriba la tardor a la Palmira, temporada en què cada any celebrem el cicle Octubre Ada Lovelace, dedicat a conèixer més de prop els misteris de les tecnologies de la mà de dones que treballen en aquest àmbit i a donar a conèixer la part més divertida i emocionant de la ciència a la ciutadania.

Aquest cicle d'activitats va començar en 2019, i ha continuat des de llavors oferint diferents tallers i experiències per a tots els públics relacionades amb un dels eixos temàtics del centre cívic, la ciència. En aquesta tercera edició, l'Octubre Ada Lovelace té el seu eix central a l'exposició Imaginem El Prat del futur!, i tot allò que anirà passant es desenvoluparà al voltant d'aquest espai. 

Què podrem veure a l'exposició?

'Imaginem El Prat del futur!' acull en una exposició tot el procés en què han treballat conjuntament escoles, entitats i AFA amb el projecte en xarxa 'La ciència del vol' dins del marc del Programa IntersECCions. Al llarg del recorregut podrem descobrir els artefactes que ha ideat l'alumnat de segon, quart i cinquè; descobrir els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb què han treballat, i aprendre sobre les forces del vol. 

A més, deu artistes pratenques han donat forma a les idees boges i artefactes del futur que han sorgit a les aules, i La Mandarina de Newton ha aportat la seva mirada experta en ciència i en divulgació perquè posem en pràctica amb experiments tot aquest aprenentatge. Aquesta exposició que es va inaugurar ahir a la Palmira, serà una exposició en contínua construcció, interactiva i dinàmica, i oberta a tots els públics que no us podeu perdre!

Quines activitats us esperen a l'Octubre Ada Lovelace?

El cicle inclourà activitats per a diferents edats i interessos, perquè a més de visitar l'exposició pugueu gaudir de tallers en què aprendre plegades. Podreu gaudir de dues Tardes en Família molt especials: El robot de l'Ada Lovelace amb Les Luciferases, i una tarda dedicada a l'exposició amb una visita guiada i la prova dels experiments! També, per als més grans, hi haurà una xerrada interactiva amb La Mandarina de Newton on podreu experimentar amb la ciència del vol. 

A banda d'això, durant les pròximes setmanes el centre oferirà visites guiades per a la ciutadania per conèixer l'Exposició i els diferents espais i experiments que inclou. Per a totes aquestes activitats ja estan obertes les inscripcions a través de la pàgina web del Centre Cívic Palmira Domènech, i al portal online.elprat.cat. Us hi esperem!

Professorat del projecte en xarxa 'La ciència del vol' visitant l'exposició

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 19 maig, 2022 - 16:30

El "metal" pren el protagonisme a La Capsa l’última setmana de maig

Amb l’escriptor Salva Rubio i les bandes Motörhits i Decade of Aggression

dimecres, 18 maig, 2022 - 12:00

'La Cocina de mi Vecina' inicia un nou grup de pràctica els dimarts al matí

L'espai veïnal d'intercanvi de receptes i sabers culinaris us convida a la...

dilluns, 16 maig, 2022 - 16:15

#Almeuritme 2022: en marxa!

Un any més, torna l’Almeuritme, dinamitzat per La Capsa i L’Escola d’Arts en Viu