Octubre Ada Lovelace

L'Ada Lovelace va ser la primera programadora d'ordinadors de la història, ja que va crear un algoritme destinat a ser processat per una màquina molt abans que existissin els ordinadors.

La segona setmana d'octubre se celebra internacionalment l'Ada Lovelace Day, un dia per visibilitzar el treball de les dones en la ciència, les matemàtiques, la tecnologia i l'enginyeria. Per això, a la Palmira volem celebrar l’Octubre Ada Lovelace!

Serà un octubre per a conèixer més de prop els misteris de la ciència i la tecnologia de la mà de dones que treballen en aquest àmbit. Tot perquè posem el nostre gra de sorra per trencar l'escletxa de gènere que hi ha en aquestes professions.

Enguany els centres cívics Sant Jordi - Ribera Baixa i Jardins de la Pau se sumen al cicle amb dues propostes vinculades als seus projectes tecnològics: el Kit (Klub Infantil Tecnològic) i les Linkatardes.

 

Activitats

Animeu-vos a fer-li preguntes a la física Ana Ventura. Ella us podrà aclarir dubtes sobre física quàntica, l'accelerador de partícules, l'antimatèria... Envieu-nos-les a través de les nostres xarxes o a ccpalmiradomenech@elprat.cat

Activitat que es realitzarà en línia. Més informació aquí

Sabeu qui era Lisa Meitner? I Vera Rubin? Sabeu qui va aconseguir fotografiar per primer cop les hèlices de l’ADN? Veniu a descobrir a dones que van canviar el món de la ciència en aquesta xerrada de dones científiques.

Dissabte, 17 d'octubre a les 12 h. Més informació aquí

 Una instal·lació interactiva en la qual el públic serà convidat a crear les seves pròpies targetes perforades amb les que podrem crear diverses melodies que s'animaran en una acolorida màquina virtual.

Dissabte 17 d'octubre de 17  h. Més informació aquí.

Aprendrem com funcionen les impressores 3D, a dissenyar les nostres pròpies peces, i tot allò que cal per a ser un bon maker.

Dimarts 20 d'octubre a les 18 h. Més informació aquí.

En aquesta activitat coneixerem la utilitat de la tecnologia i l’enginyeria per resoldre problemes socials, com podria ser la mobilitat de les persones grans o el medi ambient. 

Dissabte 24 d'octubre a les 10.30 h. Més informació aquí.

Voleu provar de fer experiments com si fóssiu científics? Doncs vine a fer explotar un volcà, a extraure DNA de les cèl·lules de maduixes, a fer una cromatografia en guix de suc d'espinacs a fer piruletes de sucre cristal·litzat i molts experiments més! Però..., recordeu..., és imprescindible que us porteu la bata per poder investigar al nostre petit laboratori!!

Els dissabtes d'11 a 12.30 h. Més informació aquí