Esteu aquí

Imaginem El Prat del futur amb la ciència del vol!

expoimaginem_activitatweb

En aquesta exposició us proposem un repte comú: podem imaginar entre totes un Prat del futur millor? I com seria? Què hi canviaríem?

Quatre escoles del Prat s’han fet aquesta mateixa pregunta. Per resoldre-la han partit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i del coneixement après sobre la ciència del vol i, conjuntament amb AFA i entitats del territori, han detectat problemàtiques del seu entorn que els preocupen i han ideat invents per resoldre-les. Un procés vinculat al projecte en xarxa de l'àmbit científic, tecnològic i digital del programa IntersECCions.

A l'espai que construirem podrem fer aquest mateix exercici i experimentar amb les quatre forces del vol com ho han fet a les aules, a més de conèixer els artefactes voladors que han inventat aplicant el mètode científic amb l’acompanyament d’una enginyera i que han plasmat deu creadores pratenques! Podreu veure la maqueta d’un parc enlairat, un collage d’un cotxe volador que funciona amb energia fotovoltaica i eòlica , el cotxe amfibi per persones amb problemes de mobilitat, entre d’altres creacions.

L'exposició, però, anirà més enllà com a part del cicle Octubre Ada Lovelace, dedicat a la divulgació científica. D'aquesta manera,  podreu participar i fer les vostres aportacions a les obres artístiques, alhora que gaudir d'experiments en viu. Aprendrem sobre l’Ada Lovelace, primera programadora de la història, i sobre la Pepa Colomer, pionera de l’aviació espanyola, dues referents en el seu camp que reivindiquem pel seu paper desenvolupat com a dones en la ciència i la tecnologia.

Visites guiades: 4, 9 i 13 de novembre. Gratuït amb inscripció prèvia.

Us hi esperem!