divendres, 12 abril, 2019 - 21:30

XI edició dels Premis Ciutat del Prat

Vicenç Aragó, Victòria Ortiz, Lolo Herrero i la Unió Excursionista, Premis Ciutat del Prat

Premis Ciutat del Prat 2019 (foto de grup)

Avui divendres 12 d’abril al vespre, ha tingut lloc l’acte de lliurament dels Premis Ciutat del Prat, uns guardons que volen reconèixer la trajectòria i les aportacions de persones o organitzacions vinculades al Prat en diferents àmbits.

El Cèntric Espai Cultural ha acollit aquest vespre l’acte de lliurament dels Premis Ciutat del Prat, que enguany han arribat a la seva onzena edició. Amb aquests guardons, es vol reconèixer la trajectòria i les aportacions de persones o organitzacions vinculades al Prat, que hagin contribuït a fomentar la llibertat, la solidaritat, la igualtat i el progrés de la societat en qualsevol àmbit, hagin destacat en qualsevol disciplina cultural o esportiva o contribuït amb la seva activitat a projectar i donar prestigi al nom de la ciutat.  

L’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, ha estat l’encarregat de lliurar els guardons als premiats: el metge Vicenç Aragó, la formadora i experta en tècniques de brodat i costura Victòria Ortiz, l’actor Lolo Herrero i la Unió Excursionista de Catalunya El Prat de Llobregat.

El lliurament de premis també s’ha acompanyat de l’actuació musical de la Big Band de l’Escola Municipal d’Arts en Viu del Prat, davant d’un auditori de 300 persones, format per una àmplia representació del teixit social i cultural pratenc. També hi han assistit regidors i regidores dels diferents grups municipals del Prat de Llobregat.

La trajectòria dels premiats i premiades

Vicenç Aragó Meizoso ha estat guardonat per la seva contribució a la salut i el benestar de molts pratencs i pratenques. És un dels professionals que va viure la democratització de la sanitat pública i va estar present durant la implantació dels primers ambulatoris de la ciutat. Metge jubilat, va néixer al Prat de Llobregat l'any 1933 i va començar la seva tasca mèdica a Suïssa, on va treballar a diferents hospitals. Va tornar al Prat l'any 1972, després de 7 anys vivint fora, i es va incorporar a l'ambulatori de la ciutat, compatibilitzant la consulta a la sanitat pública i a la privada. Amb una gran vocació d'ajuda als altres, s’ha regit sempre pel lema "S'ha de saber escoltar el pacient".

Victòria Ortiz Pastor ha dedicat la seva vida a formar dones del Prat en les tècniques del brodat i la costura, tant des de la vessant professional com voluntària. Nascuda al Prat l’any 1934, va ser professora de brodats a l'acadèmia que l'empresa de màquines de cosir Alfa va instal·lar al Prat l'any 1964 i va fer diverses feines fins que va entrar a treballar a La Seda de Barcelona. Per les seves classes de brodat a màquina han passat moltes generacions. Fins i tot quan va estar jubilada, va ser instructora voluntària al Centre de Promoció Social Francesc Palau.

Lolo Herrero Delgado ha estat guardonat en reconeixement a la seva trajectòria com a actor de cinema i teatre i la seva dedicació a la formació, la promoció i la difusió del teatre i l’audiovisual a la ciutat. Pratenc nascut a Barcelona i format al Teatre Kaddish, és professor d'interpretació, director i autor teatral i president de l'Associació de suport a la creació i la producció audiovisual al Prat (ASCAP). Ha participat con a actor en una vintena de produccions cinematogràfiques i sèries de televisió tant nacionals com internacionals i treballa des dels àmbits associatiu i professional en la construcció i consolidació d'iniciatives culturals a la ciutat.

La Unió Excursionista de Catalunya El Prat de Llobregat destaca per la seva dilatada trajectòria en la promoció de l’excursionisme i la seva contribució a la pràctica esportiva a la ciutat. L’entitat, que va ser fundada el 1955, ha promogut tant la vessant esportiva com la cultural de l’excursionisme, amb un ampli programa d’activitats que han permès a molts ciutadans i ciutadanes del Prat aprendre a gaudir de l’excursionisme i de la pràctica dels esports de muntanya. L’associació, que actualment té 310 membres, col·labora també en diversos esdeveniments socials de la ciutat, com el Pratifolk o la Mostra d’Entitats. En representació de l’entitat, ha recollit el premi el seu president, Francisco Gámez.

Descarregar

(2)
(5)

Compartir

A les xarxes