dijous, 13 desembre, 2018 - 13:30

Sant Boi acull la presentació de la 14a edició dels Premis Delta a Millors Iniciatives Empresarials

Presentació de la Convocatòria dels Premis Delta a Sant Boi

Presentació de la Convocatòria dels Premis Delta a Sant Boi

Avui, dia 13 de desembre de 2018, s'han presentat, a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi, els guardons que fomenten la innovació empresarial i l'emprenedoria a la zona Delta. Els ajuntaments de Castelldefels, El Prat, Gavà, San Boi i Viladecans convoquen aquesta 14a edició dels Premis Delta a les Millors Iniciatives Empresarials 2018/2019.

Els Premis Delta tenen com a objectiu fomentar la creació, el desenvolupament i la consolidació d'empreses i comerços a cadascun dels municipis de la zona Delta del Baix Llobregat. Tanmateix, donen suport i reconeixement a l'aportació que les noves iniciatives empresarials fan a les ciutats convocants com a eina de dinamització de l'activitat socioeconòmica. Es destaquen especialment les iniciatives que per la seva capacitat d'innovació, diversificació, creació de llocs de treball, assoliment de resultats destacats o pel seu interès social constitueixen un potencial dinamitzador de l'economia del territori. Els ajuntaments participants en aquesta 14a edició dels Premis Delta 2018-2019 volen esdevenir un punt de referència per a les  persones emprenedores i, alhora, un mecanisme permanent de suport i promoció de la cultura emprenedora.

La presentació de la convocatòria ha comptat amb les intervencions dels responsables de promoció econòmica dels cinc municipis convocants dels premis. El tinent d'Alcaldia de Desenvolupament Econòmic de Sant Boi, José A. Carcelén, ha presentat els premis i ha destacat el valor de la col·laboració municipal "per poder tenir un paper en un món cada vegada més globalitzat". el tinent d'Alcaldia de Nova Governança i Economia de Gavà, Jordi Tort, ha parlat de la importància dels premis "per permetre conèixer a gent que arrisca per donar llocs de treball i crear riquesa". La tinenta d'Alcaldia de Serveis Generals i Empreses de Viladecans, Elena Alarcón, ha posat de relleu el dinamisme de la zona Delta i ha assegurat que aquest territori acull "el 40 % de les persones emprenedores de la comarca". La   tinenta d'Alcaldia  de   Promoció   Econòmica   de Castelldefels, Eva López, ha declarat que aquests premis representen una oportunitat "per ajudar al teixit productiu dels nostres municipis i agrair l'esforç que fan". Finalment, la tinenta d'Alcaldia de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació del Prat de Llobregat, Marta Mayordomo, ha manifestat: "l'acord entre municipis veïns en l'àmbit de la promoció econòmica repercuteix no només en els municipis sinó també a tot el territori".

La convocatòria dels Premis Delta és biennal i està emmarcada dins d'un conveni de col·laboració signat pels cinc consistoris de la Zona Delta. Poden participar totes les empreses que tinguin el domicili social o l'activitat econòmica a qualsevol dels municipis organitzadors que hagin iniciat la seva activitat empresarial entre els anys 2013 i 2017.

El termini per a la presentació de candidatures dels premis Delta serà del 17 de desembre de 2018 al 31 de gener de 2019. La dotació total dels premis serà de 10.000 euros. Els guardons es distribuiran en 5 premis de 2.000 euros per cadascuna de les millors iniciatives empresarials de cada municipi. També hi haurà la possibilitat d'atorgar mencions honorífiques a d'altres empreses participants, però sense dotació econòmica. El lliurament dels premis es farà el dia 4 d'abril a Can Massallera (Sant Boi), a les 17.30 h.

Valoració de les candidatures

La valoració de les presentacions finalistes anirà a càrrec del Jurat dels Premis Delta 2018-2019, que estarà format per representants del món educatiu, financer, empresarial, comercial i sindical.

Entre els criteris que guiaran les decisions del jurat per escollir les millors iniciatives empresarials es tindrà en consideració l'originalitat de la idea, grau de definició del producte, coneixement del mercat, responsabilitat social (llocs de treball i medi ambient), viabilitat comercial i econòmica, potencial de creixement, aspectes innovadors, obertura a mercats exteriors, economia social i cooperativa, ús de les TIC, així com la qualitat d'una presentació final.

Per a la presentació de les candidatures caldrà adreçar-se als registres dels cinc ajuntaments que convoquen els premis Delta 2018.

Descarregar

(1)
(1)

Compartir

A les xarxes